Ченалова: Не съм разговаряла с Борисов, за да го моля за помощ

  • 07 декември 2015 17:50

  • 2262
  • 2
Ченалова: Не съм разговаряла с Борисов, за да го моля за помощ
© Булфото

Днес беше изслушан адвокат Тодоров. Мен ме изслушаха също. Въпросите не бяха много по-различни от тези, които ми задаваха първия път. Разбрах, че Владимира ЯневаВладимира Янева Владимира Янева Янева - Манолева е родена в град София. Средното си образование е завършила в е решила да отговори писмено на въпросите и не мога да коментирам.

Това каза в предаването "Още от деня" по БТВ Румяна Ченалова. Това, което аз знам е, че тя не си спомня за тези разговори. Със сигурност мога да потвърдя, че тя ми беше на гости със семейството си. Тя дойде, за да проведе разговор с мен и да обсъдим моето бъдещо поведение пред медиите. Трябвало да бъда по умерена, да не критикувам главния прокурор, защото ще имам неприятности. Предложи ми и пари, защото нямам. Аз отказах. После разбрах, че мъжът й и ги е дал на моя съпруг, който после ги върна. Не мога да говоря за подкуп, но и дори да е приятелска постъпка, не се прави така, категорична беше Ченалова.

Не мога да разбера, защо ме разпитват дали съм се срещала с Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г и какво отношение има това към провежданата проверка. Аз никога не съм отричала, че съм се срещала с него. Не съм го търсила, за да ми помогне, а за да му обясня каква е ситуацията след изказването на френския посланик. Той ме изслуша и не каза категорично, че френския посланик е прав. Останах с впечатлението, че той не иска да се намесва и да взима отношение по тази тема, разкри тя.

Аз никога не съм правила записи, не съм ги огласявала и не съм се занимавала с тези неща. Първата част на тези записи беше достатъчно основание за главния прокурор да направи намек, че аз съм ги правила. Не искам да коментирам този намек. С правосъдния министър Христо Иванов съм се виждала само при телевизионни изяви. Същото важи за Радан Кънев и Сотир Цацаров. За Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г вече обясних. Няма никакво съзаклятие. Когато изтекаха и другите скандални записи, говоря за "Ало, Ваньо", Мирослав Найденов и тн., имаше същата реакция. За опити за преврат. Това се прави от една група хора, които искат да изместят фокуса от проблемите. Хората не могат да се изправят с лицата си и да кажат истината. Хората се страхуват и те ще продължат да се страхуват, докато тези проблеми продължат да се решават чрез такива записи, каза още Ченалова.

Не мога да кажа, дали тези записи са законни. Това трябва да каже експертизата. Не искам да демонстрирам някакви параноични отклонения, но наистина видях коли, които ме следяха. Те бяха с пловдивска регистрация. Когато влизах в кварталното кафене, те заставаха в непосредствена близост до моето местоположение. Това ми направи впечатление. Не съм се уплашила и стреснала, но станах по-внимателна. След като започнаха дисциплинарните следствия срещу мен, аз използвах само законови средства, за да се защитя. Така съм практикувала винаги. Като български гражданин, имам право да назова нещата така, както ги виждам. По делото "Октопод" не е имало натиск. То беше доста наблюдавано в медиите и обществото, завърши Ченалова.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2262 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Даката

2015.12.07 | 18:40

2
усраински цял ден си чатя със сестра ти , завалийката си мисли че караш камион и не подозира че си отшелнически лентяй :):):)

2015.12.07 | 18:40

1
но 100% подозира че е психо хихихихихи

Добави коментар

Водещи новини