Фандъкова: "Волейболното училище" е възможност талантливите деца да бъдат забелязани (виде

  • 06 декември 2015 14:40

  • 1694
  • 1
Фандъкова: "Волейболното училище" е възможност талантливите деца да бъдат забелязани (виде
©

Кметът Йорданка Фандъкова: "Волейболното училище" е възможност талантливите деца да бъдат забелязани и да се включат към детско-юношеските школи. Това каза кметът на София Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска, при представяне на „Волейболно училище”, в зала „Бонсист”, предаде репортер на "Фокус".

"Благодаря на Владо Николов и целия екип за идеята. Благодаря на големите български спортисти, които застанаха зад тази идея и които я реализират", заяви тя. Тя обясни, че това е модел за съвместна дейност между тях и общината, за да може да се толерират децата да спортуват.

"Днес е отвореният ден на волейболната школата на Владо Никилов. Тук са се събрали много деца. Всяка събота и неделя могат да се включват във волейболните групи. Това е и работата на хората тук, виждате, че те с удоволствие се занимават с децата", посочи Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска. "Това напълно съвпада с идеите на София за Европейска столица на спорта за 2018 г., а именно развитието на масовия спорт", уточни кметът на София. По думите й, в същото време професионалистите могат да забележат талантливите деца и да ги включат в детско-юношеските школи. "Знаете, че подготвих програма, която внасям в общинския съвет да подпомагаме тези школи към спортните клубове за най-масови и социално значими спортове в София", добави тя. Събитието е с подкрепата на Столична община.

"12 500 лева са отделени за волейболния проект на Владо Николов. Това е конкретен проект, в рамките на тази година, по програма „Младежки дейности и спорт”. Тя съществува от няколко години и позволява и подкрепя такива инициативи и в същото време разширяваме тази програма с конкретен фокус към детско-юношеския спорт от следващата година, добави Фандъкова.

По думите ѝ, има много спортисти, които се ангажират с масови занимания в своя спорт. „Общината, чрез програмата, подкрепя такива инициативи. Имаме такова желание и организация да предоставяме общински терени безвъзмездно за изграждане и инвестиции от страна на спортистите, както и управление на тези зали, за да се позволи на децата да се занимават със спорт”, подчерта кметът на столицата.

Владо Зарков, един от организаторите на инициативата, поясни, че треньори са млади хора, които учат или са завършили в НСА и искат да се занимават с деца. „Идеята ни е, развивайки се нашето училище, да се развиват и самите треньори, за да може един ден да бъде завършен целия цикъл в училището”, поясни той.
По думите на друг изявен волейболист – Любо Ганев, "Целта на инициативата е да изкараме децата от пред компютрите". „Колкото повече деца спортуват, толкова е по-голям шансът да имат следващите поколение известни спортисти”, каза още Любо Ганев.

Последвайте канала на

Novini.bg
1694 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2015.12.07 | 11:56

1
како Данче да си ни жива и здрава,май само теб не те мразя от цалото всичко политическа мърша

Добави коментар

Водещи новини