Конференция за климата се провежда и у нас

  • 03 декември 2015 14:11

  • 1331
  • 1
Конференция за климата се провежда и у нас
© Булфото

Конференцията за климата под името "Изменението на климата - предизвикателствата пред българската природа и туризъм" се провежда в рамките на Дните на предизвикателствата в НДК.

През предишните два дни от 11-тите Дни на Предизвикателствата презентаторите - екстремни спортисти и пътешественици, пътуващи по целия свят, показваха филми и снимки от изчезнали ледници, както и рушащи се скални масиви, вследствие на разтопените ледове по високите планини на планетата. След техни наблюдения някак естествено дойде реда на конференцията за климатичните промени в рамките на форума за екстремни спортове сред природата.

В първата част на конференцията климатичните промени дискутираха Ивелина ВасилеваИвелина Василева Ивелина Веселинова Василева е родена на 8 октомври 1969 г. в Бургас. През 1988 г.  завършва - министър на околната среда и водите, Ксавие Лапер дьо Кабан - посланик на Франция, Георги КостовГеорги Костов Георги Костов е роден през 1967 г. в град Хасково. Той е завършил Висш технически университет в - Зам. министър на земеделието, Ирена Георгиева - Зам. министър на туризма, Боян Петров - алпинист, биолог и представител на Националния природонаучен музей, Георги Стефанов - координатор политики и климатични промени, WWF България, Любомир Попйорданов - Председател на УС на Българската асоциация за алтернативен туризъм и Борислав Сандов, в качеството му на модератор на форума.

Във втората част ще бъде прожектиран тематичен филм за българската база на Антарктида и директорите на националните паркове, природните паркове, Планинската спасителна служба и други организации, които ежедневно стават преки свидетели на климатичните промени, ще представят презентации за българските примери за климатичните помени. В третата част след 16:30 часа участниците във форума ще дикутират климата през трите основни фокуса - Туризъм, Спорт и Защитени територии.

Последвайте канала на

Novini.bg
1331 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
СПрете терора срещу Околната среда

2015.12.10 | 05:53

1
Много тежки увреждания нанасят милиони автомобили с принудително включени фарове вкл против мъгла денем.. Комбинирани с все по тежко вредни холограмни оръжия увреждането с включени фарове може да доведе до тежки ответни реакции с цел ликвидация на вредителите.. НАпомнят че движението с включени фарове през деня е абсолютно забранено освен в случайте на намалена видимост

Добави коментар

Водещи новини