Това ни е поминъкът, други садят канабис, обявиха ракиджии и спретнаха протест

  • 02 декември 2015 08:32

  • 3101
  • 2
Това ни е поминъкът, други садят канабис, обявиха ракиджии и спретнаха протест
©

Собственици на казани за варене на домашна ракия от Петрич излизат на протест заради решението да се облагат с данъци и казаните с вместимост до 500 литра.

Нашите искания са да се отменят всички нови правила за изваряване на ракия. Няма да спрем протеста, докато не променят закона, както беше в първоначалния вид, заяви в сутрешния блок на бТВ Кирил Тодоров, собственик на казан за ракия.

Заложено е да варим ракия от 1 юли до 31 декември. Нашето грозде го берем от 1 до 15 октомври, бързата ферментация е един месец. Декември месец джибрито спира да ферментира, защото става студено, става напролет“, обясни Тодоров мотивите си.

„Това ни е поминъкът. Ако то ни се спре, какво ще правим. Други хора садят канабис“, изтъкна негов съгражданин.

Собственикът на казан за винопроизводство Георги Дончов подари на репортер на бТВ туба с домашно вино, като поръча: „Това е чисто мелнишко вино, подаряваме ви го на вас, за да почерпите депутатите. Да разберат какъв сорт грозде расте в нашия край“.

Последвайте канала на

3101 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
7777

2015.12.07 | 08:24

2
Като искат приходи в бюджета, защо отмениха на 09.06.2014г. изискването за фискални устройства свързани с НАП при извършването на обществен превоз на пътници.Клекнаха пред големите автобусни превозвачи за да продължат да не плащат данъци а искат от обикновения човек да вземат и душата му но един ден всичко се връща !!!
летящият холандец

2015.12.03 | 12:56

1
Ами садете бе чичо! То в мелник сигурно по 5 метра елхи ще стават.

Добави коментар

Водещи новини