Испанският премиер обеща да намали данъците, ако бъде преизбран

  • 29 ноември 2015 07:12

  • 1271
  • 2
Испанският премиер обеща да намали данъците, ако бъде преизбран
© Getty Images/Guliver

Испанската управляващата партия ще намали данъка върху доходите и ще създаде повече от 2 милиона работни места през следващите четири години, ако бъде преизбрана идния месец. Това заяви днес на предизборен митинг десноцентристкият премиер Мариано Рахой, предаде БТА, цитирайки Ройтерс.

Очаква се, че Народната партия на Рахой ще спечели парламентарните избори на 20 декември, но няма да успее да си осигури парламентарно мнозинство. А заради засилената подкрепа за нови партии, появили се и в дясното, и в лявото пространство, Народната партия няма да може да получи достатъчна подкрепа, за да формира правителство на малцинството.

"Испания не може да си позволи да експериментира", каза днес Рахой, нанасяйки удар по лидерите на лявата партия "Подемос" (Ние можем) , либерално настроената към пазара формация "Гражданите"и основната опозиционна партия - Социалистическата, никой от които досега не е бил в управлението.

На митинга във Валенсия Рахой представи основното в предизборната си програма. Народната партия иска намаляване с два процента на най-ниските и най-високите данъчни стачки върху приходите - съответно до 17 на сто и 43 на сто. Едно от първите неща, които Рахой направи, когато бе избран през 2011 г., бе да повиши данъците, въпреки че беше обещал да не го прави. Тогава той се аргументира с лошото състояние на държавната хазна. Рахой не даде подробности за плановете си в областта на заетостта, но заяви, че партията му ще увеличи броя на хората, работещи на трудов договор. Безработицата в Испания е 21 на сто и макар че сега се създават работни места, много от тях са временни и с ниско заплащане, отбелязва Ройтерс.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1271 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
blia,blia,blia

2015.11.30 | 03:13

2
Ega ti i moschennika-zaschto do sega ne e namalil danacite,kato e mojel da go napravi? Toia e prihvanal neschto ot naschite politici/ A IMENNO: LAJI I MU EBI MAIKATA NA NARODA/.
пълно копие

2015.11.30 | 03:08

1
Този ми прилича на нашия мадритцки мошеник симиончо. Ша ва управя за 800 дена вервайте ми ха,ха ,ха.После защо Каталуния иска се отдели.

Добави коментар

Водещи новини