Незаконните пристройки към джамията "Абу Бекир" били изградени с благословията на бившия к

  • 27 ноември 2015 08:10

  • 2967
  • 1
Незаконните пристройки към джамията "Абу Бекир" били изградени с благословията на бившия к
©

Незаконни пристройки към пазарджишката джамия "Абу Бекир" ще бъдат съборени. Това беше решено от регионалната служба за строителен контрол в Пазарджик, след като са установили, че към молитвения дом, в противоречие със закона, са били издигнати навес, масивна ограда, чешми за вода, тоалетни и навес с чешми, приемна сграда, съобщава БТВ.

От РДНСК са обявили процедура по избор на изпълнител за принудителното изпълнение заповеди от 2012 година за премахване на незаконни строежи. След приключване на процедурата по избор на изпълнител, незаконните постройки ще бъдат съборени. Това може да се случи до няколко месеца. Дали ще има протести още не се знае.

Във въпросната джамия в Пазарджик бяха извършени арести през миналата година за проповядването на радикален ислям.

Яшар Мустафа или Янко Мишев е официалният собственик на постройките към джамията и на земята, върху която е строена самата джамия. Потърсен за коментар той каза, че постройките са пристроени по времето на бившия кмет на Пазарджик Колчаков. Той бил уверил, че няма да има проблем за озаконяването. "Още тогава имаме молба за купуване на земята, която е общинска",

Той уточни, че собствеността на самия храм е на хората, тъй като 50% от средствата за нея са дарени от дарители и 50% от жителите на квартала.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2967 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
не презастроявайте повече опасно е

2016.02.02 | 17:12

1
Пречели на мъртвите да живеят нормално

Добави коментар

Водещи новини