Джихадистите се изживяват като участници във война, стара като самия ислям

  • 24 ноември 2015 06:55

  • 2224
  • 2
Джихадистите се изживяват като участници във война, стара като самия ислям
© Getty Images/Guliver

Гневът на ислямските терористи, които за втори път тази година подлагат Париж на сеч и кръвопролития, се корени далеч назад в историята, пише "24 часа".

За тях това не е просто разюздано насилие, а продължение на битки, бушували преди повече от хилядолетие. Потвърди го и Осама бен Ладен, когато през 1996 г. обяви, че “мюсюлманите винаги са страдали от груба агресия, произвол и неправди, на които ги подлага ционистко-кръстоносният сговор”.

Днес “Ислямска държава” подхранва своята ярост с подобни аргументи. В победоносно съобщение след парижките атентати по-миналата седмица Франция бе жигосана в средновековен стил като “столица на Кръста”.

Джихадистите се изживяват като участници във война, стара като самия ислям - битка за глобално надмощие над християнството.

Такъв прочит на историята говори за безспорния факт, че двете религии се изживяват като предопределени да господстват над света. Затова напрежението между тях едва ли е изненадващо.

През средните векове според много християни ислямът е еретично плагиатство от собствената им вяра. А Мохамед - грамаден, инкрустиран със скъпоценности идол. В същия дух Коранът обвинява християните, че са фалшифицирали Библията.

 

Последвайте канала на

Десислава Станева
2224 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
FM

2015.11.26 | 17:40

2
Ислямът е най-младата религия. -Будизъм, Православие, Католицизъм и Ислям.
FM

2015.11.26 | 17:39

1
Ислямът, е боядисана езическа религия, кланят се на (Идоли).

Добави коментар

Водещи новини