Претърсват изоставени селски къщи за бежанци

  • 20 ноември 2015 16:45

  • 3505
  • 2
Претърсват изоставени селски къщи за бежанци
©

Арабски бежанци се промъкват в изоставени къщи в селата в пазарджишко, като по последна, макар и неофициална информация, група непознати мъже са били забелязани и в землището на село Цар Асен, пише 'Монитор".

Сигналът се проверява в момента, след като кметът на село Росен Васил Рангелов се натъкна на мигранти в запустяла жилищна постройка и когато повика полицаите, се установи, че пришълците са от Сирия, на възраст от 15 до 24 години.

24-мата бежанци се били настанили в порутената селска къща, закупена преди време от някой си Иван от село Гелеменово и най-вероятно той е свръзката за чужденците, предполагат запознати. Когато нашите униформени нахлули в къщата, за да установят бегълците, се натъкнали на кости от кокошки-най-вероятно неканените гости са се хранили с птиците, задигнати от селските курници.

Нито един от бежанците не знаел английски и се наложило полицаите да доведат преводач от арабски, за да се разберат с мигрантите. Предполага се, че „новодомците“ са се промъкнали в селото поне 3-4 дни по-рано, тъй като на местни им направило впечатление, че някакви коли били спрели пред въпросната къща.

В двора пък тревата била утъпкана. Проверява се и версията, че непознатите иностранци са имали свой човек-ятак от района, тъй като до входната врата на къщата са били намерени пликове с печени пилета и пакети с надписи “арабски хляб“, вероятно от някоя дюнерджийница в Пазарджик или Панагюрище.

Хората от Росен помолили полицаите да претърсят и останалите изоставени и необитаеми къщи в селото да не би и там да има укрили се бегълци от арабските страни. След кървавите атентати в Париж нашенци, особено по-възрастните, са станали особено бдителни дали в населените им места не се мяркат непознати и при първо съмнение за подобни бежанци търсят кмета или полицейския инспектор в района, за да съобщят.

Последвайте канала на

Нора Виткова
3505 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
роб на влаЗта

2017.01.14 | 19:11

2
всички изоставени къщи да се съборят

2015.11.23 | 01:02

1
До като маймуните са още вътре ......

Добави коментар

Водещи новини