Държавата съди Община Балчик

  • 16 ноември 2015 19:21

  • 2325
  • 1
Държавата съди Община Балчик
©

Окръжният съд в Добрич даде ход на делото за изясняване собствеността на брегоукрепителното съоръжение край Балчик. Делото е образувано по искова молба на държавата, представлявана от министъра на регионалното развитие и благоустройство чрез областния управител на Добрич срещу Община Балчик.

Иска се признаване правото на собственост на държавата върху крайбрежен поземлен имот, върху който е изградено пасивно брегозащитно и брегоукрепително съоръжение /дамба/ с площ от 5 327кв.м, както и предаване на владението на имота, съобщиха от пресслужбата на съда.

Искът е заведен срещу Община Балчик, като целта е да се установи, че държавата е собственик на имота, който Общината е актувала, като публична общинска собственост, обясниха от областна администрация. Става въпрос за буна и част от брегоукрепителното съоръжение, което е извън Подробния устройствен план на Общината.

Държавата претендира, че те са публична държавна собственост, тъй като става въпрос за брегоукрепително съоръжение и буна, които, съгласно Закона за устройство на Черноморското крайбрежие са държавна собственост.

Последвайте канала на

Нора Виткова
2325 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2015.11.22 | 09:37

1
бреговата ивица по цялото черноморие е част от държавната граница а друга е темата с мазните селяци които се разполагат с нея затварят ограничават достъпа с комерсиална цел проблема с туркистанските бракониери които нарушават морската граница също е наболяла тема бракониериибрикчии у разстрел и за храна на рибите ибалсъм иммамата и гяуритетеррористи

Добави коментар

Водещи новини