Путин предупреди, че кризата в Източна Украйна може да се превърне в "замразен конфликт"

  • 13 ноември 2015 16:02

  • 4149
  • 6
Путин предупреди, че кризата в Източна Украйна може да се превърне в "замразен конфликт"
© Gettyimages/Gulliver

Руският президент Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 заяви днес, че има опасност ситуацията в Източна Украйна да доведе до "замразен конфликт", съобщи Ройтерс.

"Не бих искал да драматизирам прекалено забавянето в прилагането на Минските споразумения. Въпреки някои трудности те се изпълняват и което е най-важното, предвидените в тях принципи и логика не се поставят под съмнение. Говорим просто за техническо удължаване на времевата рамка", посочи Путин в интервю за Интерфакс и Анадолската агенция.

"Но опасността в Донбас да се озовем с нов замразен конфликт все още е реална. Тя произтича от политиката на Киев, който продължава да затяга блокадата на югоизточните региони." Путин каза също, че руската военна авиация е извършила удари срещу мишени в Сирия, посочени от Свободната сирийска армия, съобщи Интерфакс. САЩ и Свободната сирийска армия обвиняват Кремъл, че бомбардира обекти на ССА, а не на "Ислямска държава". Русия настоява, че извършва удари само срещу терористични групировки в Сирия, допълва БТА.

"Готови сме да вземем предвид всяка надеждна информация за местонахождението на терористични групи. Дори сме работили със Свободната сирийска армия", каза Путин. Той добави, че руските сили са извършили няколко удара срещу цели, посочени от нея, и че избягват районите, за които тя е информирала, че са под неин контрол. "Този факт доказва още веднъж, че ние не бомбардираме т. нар. умерена опозиция или цивилно население", посочи руският лидер.

Путин, който направи изявленията преди срещата на Г-20 в Турция, също каза, че Русия разполага с необходимите финансови и технически средства да продължи въздушната кампания в Сирия толкова дълго, колкото сирийската армия се нуждае от руската помощ.
Руският президент повтори споделяната от Москва позиция, че няма да обсъжда политическото бъдеще на сирийския президент Башар Асад, тъй като това е въпрос, по който трябва да се произнесе сирийският народ.

Последвайте канала на

4149 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Искра Цветкова Горна Оряховица

2015.12.06 | 15:50

2
Чакай малко! Какво общо има Русия с Украйна? Нали Украйна се освободи от вас, пак ли нещо не сте доволни?

2015.12.06 | 20:10

6
Мисли си как ще си купиш джуки и цици, а темите за възрастни ги остави на нас.

2015.12.06 | 20:09

5
до киев са рускоговорящи и определящи се като руснаци ... била ли си там ма , аз да и знам за какво говоря !
Искра Цветкова Горна Оряховица

2015.12.06 | 20:08

4
Володя! 39 долара е петрола :)

2015.12.06 | 15:49

1
Иииии.... колко го плащаш ти ма гяурке ???

2015.12.06 | 20:08

3
искре, Украйна е на границата на Русия не на Америка, тапали си или се правиш

Добави коментар

Водещи новини