Франсоа Оланд потвърди, че скоро ще има среща на върха ЕС-Турция заради миграционната криза

  • 12 ноември 2015 19:47

  • 1476
  • 2
Франсоа Оланд потвърди, че скоро ще има среща на върха ЕС-Турция заради миграционната криза
© Getty Images/Guliver

Френският президент Франсоа ОландФрансоа Оланд  Франсоа Жерар Жорж Оланд - Френски политик и президент от  2012 г. Франсоа Оланд е роден на 12 потвърди днес, че скоро ще има среща на върха ЕС-Турция за подобряване на сътрудничеството в кризата с мигрантите, предаде Франс прес.

Решихме, че ще има Европейски съвет с Турция като гост, за да може да и едната, и другата страна да поемат ангажименти, каза Оланд пред журналисти след кратката извънредна среща на върха на 28-те във Валета, посветена на миграционната криза. Срещата ЕС-Турция може да се състои в края на този месец или в началото на декември, добави Оланд.

Председателят на Европейския съвет Доналд Туск, който днес събра днес във Валета лидерите на страните членки, също потвърди, че възможно най-скоро ще има среща на върха между ЕС и Турция. Той поясни, че лично той ще има среща с турския президент Реджеп Таийп Ердоган, която ще се състои в турския курорт Анталия, извън официалната програма на срещата на върха на Г-20 на 15 и 16 ноември, допълва БТА.

Срещата на върха ЕС-Турция има за цел да приключи преговорите, започнати досега с турското правителство за план за действие заради миграционната криза, каза председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер. Германският канцлер Ангела Меркел съобщи, че точната дата на срещата на върха с Турция ще бъде уточнена с представители на турските власти.
 

Последвайте канала на

1476 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
ЕС-Гълтачи на криви точилки

2015.11.13 | 10:05

2
Време е да ни затриете тотално като вкарате и турчоляците в скапания Еврогейски съюз. Дерзайте боклуци скапани но знаете ВСИЧКО СЕ ВРЪЩА С ЛИХВИТЕ. ОТ БОГА !!!!!!!!!!
Франция

2015.11.13 | 10:05

1
Шампиони по лизане на черен бахур със сметана. Царете на М И Н Е Т А начело с копието на нашия "президент" Оланд педала. Скоро ще усетите на К У Р А ............СОЛТА

Добави коментар

Водещи новини