Комисията по бюджет и финанси и Икономическата комисия приеха бюджета на НЗОК

  • 12 ноември 2015 15:40

  • 1605
  • 0
Комисията по бюджет и финанси и Икономическата комисия приеха бюджета на НЗОК
© Булфото

На съвместно заседание на Комисията по бюджет и финанси и Икономическа комисия бе приет бюджета на НЗОК, предаде репортер на Novini.bg.

На заседанието присъства здравният министър Петър МосковПетър Москов Д-р Петър Стефанов Москов е роден на 17 декември 1970 г. в София. Петър Москов завършва, който обясни, че касата влиза в следващата година на чисто с минимум 129 млн. лв. приходи. "Предлагат се промени, които са главно ориентирани към засилване и установяване на ясни, добре действащи и с възможност за реализация механизми на контрол, които до този момент бюджетът не предвиждаше”, допълни той. "Към 30 септември най-песимистичната прогноза за изпълнението на бюджета гласи, че може да има дефицит в порядъка на 65 млн.лв. На последните ни консултации с министър Владислав Горанов се разбрахме, че минимум още 20 млн.лв. ще влязат в приходната част и ще намалят този дефицит до около 40 млн.лв“, каза министърът и посочи, че от МЗ ще се стремят заедно с Надзора на касата дефицитът да бъде сведен между 35 и 37 млн.лв.

"Предвидено е промените в националните рамкови договори да влизат в сила от 1-и април на съответната година, вместо от 1-и януари, тъй като за ефективността на преговорния процес са необходими ясни финансови параметри от закона за бюджета на НЗОК за съответната година, които обикновено стават ясни през месец декември и технологичното време не е достатъчно за провеждане на детайлни преговори", разкри още Москов.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1605 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини