Работещите в музеите и галериите излизат на протест на 24 ноември

  • 12 ноември 2015 15:10

  • 1199
  • 2
Работещите в музеите и галериите излизат на протест на 24 ноември
©

Синдикалните структури на КНСБ и КТ "Подкрепа" на работещите в музеите и галериите организират протестна акция на 24 ноември под надслов "Ден на недоволството!", съобщиха от пресцентъра на КТ "Подкрепа".

Според тях с проектобюджета за 2016 година е достигнато дъното в областта на опазването на културното наследство на България. Музеите и галериите не са в състояние да осигурят минимални условия за опазване на културното наследство на България, заявяват работещите в системата.

Високо квалифицирани специалисти работят със заплати между 400 и 500 лева месечно, а заплатите на младите от 1 януари 2016 година ще бъдат повишени от 400 на 420 лв., заради увеличението на минималната работна заплата, се отбелязва в съобщението за предстоящия протест.

В декларация до премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г и до председателя на Народното събрание Цецка ЦачеваЦецка ЦачеваЦецка Цачева Данговска е министър на правосъдието в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. одо 23 работещите в музеите и галериите изпратиха искания за увеличаване на бюджета на политиката в областта на опазване на движимото и недвижимото културно наследство, припомнят от синдикатите.

Сред исканията им са да бъде увеличен и уеднаквен единният разходен стандарт на 103-те музея и галерии с регионален характер, както и да бъдат заложени средства за въвеждане на допълващ стандарт за управляваните открити площи и брой сгради. Работещите в музеите и галериите искат и да бъде увеличена средната работна заплата в сектора минимум с 50 процента, за да достигне равнището на средната работна заплата в България.

Работещите в музеите и галериите призовават българската общественост да ги подкрепи, за да бъде опазено културното ни наследство.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1199 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Ангел

2015.11.20 | 23:50

2
Ще Ви подкрепя когато Ви видя на работните Ви места в събота и неделя когато мога да Ви посетя. Да Ви плаща който иска в работните дни когато аз съм на работа.
stalin

2015.11.13 | 01:10

1
Те са от герб. заябиги.

Добави коментар

Водещи новини