Теменужка Петкова: В Бюджет 2016 са заложени повече от 244 млн. лева приходи в Министерството на ене

  • 12 ноември 2015 15:00

  • 1238
  • 0
Теменужка Петкова: В Бюджет 2016 са заложени повече от 244 млн. лева приходи в Министерството на ене
© Novini.bg

Проектът на бюджета на Министерството на енергетиката за догодина дава добра възможност за изпълнение на основните му дейности и функции.

Това заяви министърът на енергетиката Теменужка ПетковаТеменужка Петкова Теменужка Петкова е министър на енергетиката. Родена е на 18 януари 1967 г. Магистър по по време на съвместно заседание в парламента на Комисията по енергетика и Комисията за наблюдение на дейността на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране. Като първа точка от дневния ред на редовното заседание на двете комисии бе разгледан и обсъден законопроекта за държавния бюджет на Република България за 2016 година. Министър Петкова запозна накратко комисиите с основните параметри, заложени в бюджета за следващата година за енергийното министерство. „Заложените в проектозакона на държавния бюджет на Република България за 2016 година приходи на Министерство на енергетиката възлизат на 244 263 000 лева или със 122 239 000 повече в сравнение с тези за 2015 година”, разкри тя, като уточни, че увеличението се дължи на предвидените в проекта на бюджета средства за 2016 година за изпълнение на националния план за инвестиции.

Искам да ви уверя, че министерството на енергетиката ще работи за изпълнението на заложените параметри за постигане на целите в енергетика в дългосрочен план. С този бюджет министерство на енергетиката ще съумее да изпълни основните цели и приоритети на правителството в този сектор по отношение на политиката, която провеждаме в енергетиката ”, заяви министър Петкова

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1238 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини