Измамиха трима пенсионери във Враца

  • 10 ноември 2015 14:30

  • 1639
  • 0
Измамиха трима пенсионери във Враца
© Getty Images/Guliver

Трима жители на Враца са измамени вчера по телефона, като са използвани различни схеми за измамата, съобщиха от областната дирекция /ОД/ на МВР.

Възрастна жена е съобщила вчера, че към 14.30 часа е получила обаждане по стационарния си телефон от непознат мъж, който се представил за началника на полицията. Той обяснил, че племенникът на жената е пострадал и тя трябва да даде пари за медикаменти против изгаряния. Полицейски служители веднага я посетили, обяснили й, че става дума за измама и не трябва да дава по никакъв повод пари на непознати. Въпреки това 82-годишната жена по-късно през деня хвърлила през терасата на жилището 1300 лева, които били взети от непознат мъж.

В същия ден 75-годишен мъж от Враца заявил в полицията, че около 11.00 часа на домашния му телефон се обадил непознат мъж. Той му съобщил, че синът му е поръчал трансформатори от Германия и за целта трябва да внесе сумата от 2000 лева капаро. Възрастният мъж предал на непознат 1700 лв. пред входа на блока, в който живее.

Почти по същата схема е измамена и 70-годишна жена от Враца, но този път телефонният измамник се представил за внука й, като поискал пари, за да си купи фризер и агрегат. Жената дала 3145 лв. на непознат мъж, който се представил за управител на голяма търговска верига във Враца.

По трите случая са започнати досъдебни производства. През почивните дни още двама врачани са станали жертва на телефонни измами по схемата "колет от чужбина", като са предали на непознати хора различни суми.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1639 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини