Мъж измами две жени от Свищов по схемата "пари за климатици"

  • 21 октомври 2015 09:53

  • 1125
  • 0
Мъж измами две жени от Свищов по схемата "пари за климатици"
© novini.bg

Криминалисти от Свищов са задържали 42-годишен мъж от Ловеч, съпричастен към извършването на телефонна измама по схемата "пари за климатици". Потърпевша е 80-годишна жена от крайдунавския град, предала 890 евро на измамниците.

Престъплението е извършено в петък, когато сутринта непознат мъж позвънил на домашния телефон на възрастната жена и се представил за внука й. Той съобщил, че е капарирал климатици за новострояща се сграда, а потърпевшата трябвало да довнесе сумата от 2 000 евро. Тя обяснила, че не разполага с толкова пари и след като непознатият склонил и на по-малка сума, изпратил човек пред дома на тъжителката, за да прибере парите - 890 евро. Непосредствено след получаване на сумата е бил задържан 42-годишния Д.Н. от Ловеч, неизвестен до момента на полицията. В него е установена предадената от потърпевшата парична сума. Същата е иззета.

Д.Н. е задържан за срок до 24 часа. По случая е започнато досъдебно производство за измама.

След доклад на материалите в прокуратурата, мъжът е привлечен в качеството на обвиняем. Наложена му е мярка за неотклонение "парична гаранция" в размер на 500 лв. Срещу него в полицейското управление в Свищов е започнато досъдебно производство за измама.

В хода на разследването е изяснено, че в петък Д.Н. се обадил по телефона и на друга 85-годишна жена от Свищов. Пред нея разиграл същата схема и успял да й отмъкне 670 лв.

Втората сума също е установена и иззета.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1125 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини