Калфин не е участвал в разговори за премахване на клас "прослужено време"

  • 09 ноември 2015 11:45

  • 3034
  • 9
Калфин не е участвал в разговори за премахване на клас "прослужено време"
© Булфото

Министърът на труда и социалната политика Ивайло КалфинИвайло Калфин Ивайло Георгиев Калфин е роден на 30 май 1964 г. в София. През 1983 година завършва 9-та Френска заяви, че ако има гъвкава система за предоговаряне на работните заплати, има основание да се мисли за премахване на процента за всяка година стаж - т.нар. клас "прослужено време". Калфин каза това пред журналисти в отговор на въпрос какво е мнението му за обмисляното от финансовия министър Горанов премахване на класа. "Той го обмисля, но не с мен, не сме говорили по този въпрос", каза Калфин, информира БТА.

При сегашната система за предоговаряне на работната заплата, е по-добре да оставим там, където е възможно, автоматични механизми за нарастването й, посочи Калфин.

За активни мерки и програми на пазара на труда по Националния план за действие по заетостта за 2016 година е предвидено запазване на същата сума като през тази година - 73 милиона лева, каза социалният министър. По думите на Калфин парите са по-малко от очакваното и разпределението на средствата ще претърпи промени в сравнение с досегашната схема. Ще се насочват приоритетно пари към мерки, които не са изцяло субсидирани, ще има и инструменти, които да ангажират бизнеса за по-дълготрайно наемане на хора.

Субсидираната заетост не можем да я премахнем изцяло, но ще търсим повече тежест към създаване на трайна заетост на тези, които са дълго време извън пазара на труда - професионално обучение, както и съфинансиране с бизнеса на наемането на младежи или хора в предпенсионна възраст.

"Ще подкрепя министър Румяна БъчвароваРумяна Бъчварова Румяна Бъчварова е родена на 13 март 1959 г. в град Шипка. Завършила Софийския университет "Св. в намеренията за реформи на сектор "Сигурност", каза вицепремиерът Калфин в отговор на въпрос дали ще подкрепи министър Горанов за реформи в сектора. Сектор "Сигурност" трябва да бъде подкрепен от съответния ресорен министър, а не само чрез бюджета, допълни вицепремиерът Калфин.

По думите му компромисното решение, което от днес ще се обсъжда със сектора, е напълно приемливо. То дава достатъчно сигурност, а липсата на сигурност е едно от големите притеснения на работещите в системата, допълни Калфин.

Последвайте канала на

Десислава Станева
3034 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар
успех

2015.11.10 | 10:15

9
Синът на адвокат Цолов от Ловеч е заловеният с наркотици ...
успех

2015.11.10 | 10:15

8
Днес, полицията в Ловеч преследва и залови наркодилари, които оказаха съпротива в оживен район на града! Бях свидетел на арест и искам да уведомя общественоста, за изключителният професионализъм на колегите от МВР! ВВС Ви благодари, направете го и Вие, сънародници!

2015.11.10 | 10:14

7
КАКВИ РЕФОРМИСЕ ПРИЕМАТ-НИКАКВИ.ЗДРАВНА-ГОЛЯМ БРОЙ ОТ НАСЕЛЕНИЕТО НЯМА ДОСТЬП.БЕЗРАБОТИЦА ГОЛЯМА И НИЩО НЕ СЕ ПРАВИ А СЕГА И КЛАСОВЕТЕ ЗА СТАЖ СЕ ПРЕМАХВАТ.РЕФОРМА СЕ ПРОВЕЖДА САМО ЗА ПОКАЧВАНЕ НА ТОК.БРАВО ПОЛИЦАИ БОРЕТЕ СЕ ДО КРАЙ НЕ ОТСТЬПВАЙТЕ

2015.11.10 | 10:14

6
КАЛФИН ЗАЩО НЕ ГИ ВЗЕМЕШ БЕЖАНЦИТЕ В СОБСТВЕНОТО СИ ЖИЛИЩЕ ВИЕ ИСКАТЕ ДА ОТКРАДНЕТЕ И ТЕЗИ ПАРИ ОТ ЕВРОПЕЙСКИЯ СЬЮЗ
georgi

2015.11.10 | 10:14

5
Не се ли наядохте господа от ГЕРБ и другите партньори, не ви ли стига грабежа на все още и по малко оставащи работници в най- бедната страна в ЕС. Преядохте и това ще има край, не си играйте с търпението на народа. Погледнете субсидиите на партиите, парламент, министерства , посолства и мн. други структури лапачи и т.н.

2015.11.10 | 10:14

4
КОМУНИСТИЧЕСКИ ПЛУЖЕК, ОСТАВКА

2015.11.10 | 10:14

3
АВД ,там ти е грешката !С твойте камъни ,по твоята глава !Какво друго си очаквал от двама комунисти !
AWD

2015.11.10 | 10:14

2
Как все не сте разбрали с Бойко бре? Гласувах за вас ,но ако бутнеш детските лично ,ще хвърлям камъни по главите ви.

2015.11.10 | 10:13

1
И тоя кретен ,говори за реформи !Да си реформира тлъстото дупе и свинския врат и тогава да си говори за реформи !

Добави коментар

Водещи новини