Вселенският патриарх Вартоломей благослови деца на загинали полицаи

  • 08 ноември 2015 14:59

  • 1251
  • 0
Вселенският патриарх Вартоломей благослови деца на загинали полицаи
© Булфото

Вселенският патриарх Вартоломей благослови на днешния Архангеловден деца на загинали полицаи и талантливи младежи, и им подари православни кръстчета и икони. Децата получиха православно кръстче и от българския патриарх Неофит.

Срещата-благослов на двамата патриарси се състоя в столичния гранд-хотел "София" и бе част от 12-ата кампания за подпомагане на деца на загинали полицаи, организирана заедно с вестник "Стандарт". Вселенският патриарх каза, че дарява и малка сума за инициативата - 1000 долара. Това не е първата ми среща с деца на загинали полицаи при изпълнение на служебните им задължения, имал съм такива срещи и тук, но и във Вселенската патриаршия, каза патриарх Вартоломей. Той пожела на децата "да бъдат упокоени душите на техните бащи, които геройски са загинали за своето отечество".

"Въпреки че сте изгубили вашия земен баща, то вие винаги имате вашия небесен баща, който е на небесата и който моля да ви благославя винаги. Тук на Земята, имате за ваш баща Негово светейшество патриарх Неофит, който се моли за вас. Имате и вашите митрополити във вашите епархии, а във всяка една енория имате и вашите свещеници, които са за вас отци и родители", с тези думи се обърна към децата патриарх Вартоломей. Той увери, че неговата молитва винаги ще следва децата и ги покани на поклонническо пътуване във Вселенската патриаршия.

Главният редактор на вестник "Стандарт" Славка Бозукова каза, че днешната среща на двамата патриарси с децата на загинали полицаи ще бъде част от клип за събиране на средства за тях. Бозукова отправи молба към патриарх Вартоломей с негова благословия да бъде донесена в България в дните около Великден чудодейна икона на Света Богородица, свързана с българите и намираща се в манастира на остров Халки. На срещата бяха изложени макети на православни църкви и манастири, изработени от ученици.

Последвайте канала на

БТА
1251 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини