Вселенският патриарх Вартоломей и патриарх Неофит отслужиха Съборна литургия (снимки)

  • 08 ноември 2015 12:50

  • 2017
  • 0
Вселенският патриарх Вартоломей и патриарх Неофит отслужиха Съборна литургия (снимки)
© Булфото

Вселенският патриарх Вартоломей, който е на официално посещение у нас, и българският патриарх Неофит отслужиха на днешния Архангеловден Съборна Света литургия в патриаршеската катедрала "Св. Александър Невски".

 

В службата участваха митрополити от Светия синод на Българската православна църква и духовниците, придружаващи Вселенския патриарх при визитата му у нас, която ще продължи до 10 ноември. Сред присъстващите при започването на литургията в храма са Симеон Сакскобургготски, министърът на младежта и спорта Красен Кралев, председателят на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова, директорът на Дирекцията по вероизповеданията в Министерския съвет Емил Велинов, директорът на болница "Лозенец" Любомир Спасов. Въпреки мерките за сигурност на литургията в патриаршеската катедрала са дошли и много вярващи.

В 12.30 часа днес започва срещата-благослов на Вселенския патриарх Вартоломей и на патриарх Неофит с деца на загинали служители от системата на МВР и с талантливи младежи в салона на гранд-хотел "София".

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2017 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини