Асфалтирай си сам, за да ти е мирна главата... Но не забравяй и да си платиш данъка (снимки)

  • 06 ноември 2015 10:23

  • 3651
  • 8
Асфалтирай си сам, за да ти е мирна главата... Но не забравяй и да си платиш данъка (снимки)
©

Кал и мизерия цари години наред в „Кварталът на богатите“. Помните ли го? Това е „Манастирски ливади“, под полите на Витоша, далеч от шума на центъра.

Преди години, когато започна ударното строителство там, всички обявиха, че това е „Кварталът на богатите“, защото като гъби изникваха нови кооперации, коя от коя по-хубава. Цените бяха високи и елита се надпреварваше да купува имоти. Водеше се престижно да живееш там – чист въздух, красиви гледки към Витоша. Само улиците липсваха, но всеки мислеше, че общината ще направи красиви градинки, улиците ще се асфалтират и тротоари ще ги заобикалят.

Годините си минаха и никой нищо обаче не направи, въпреки обещанията на общината всяка година, че от другата година започва ремонтът на междукварталните улички. И тогава всеки се надяваше част от тези улички да са в „Манастирски ливади“. Е да, ама не.

И заради цялата тази кал и мизерия, хората започнаха сами да си асфалтират, а общината стриктно продължаваше  и продължава да си прибира данъците всяка година и за близо десетилетие има само една асфалтирана уличка от общината, нито един изграден тротоар, а да не говорим за градинки.

 

Дупките вече са буквално кратери. Някой добър човечецът обаче ги запълва с чакъл от време на време. Като падне дъжд, той изчезва, но поне за няколко дни всичко е наред. Ако си си счупил колата обаче вече няколко пъти, асфалтираш големия кратер щеш - не щеш, защото ти излиза по – евтино това, отколкото да правиш вечно кола.



И така – заобиколени от кал, мизерия и треволаци си живеят в „Манастирски ливади“.

Ако се направят прости изчисления, ако всеки си плаща данъците, които са по няколко пъти над тези в центъра, общината събира огромни пари и поне от жителите на „Манастирски ливади“ е на печалба, защото не влага нито лев от тези данъци, за да подобри живота в квартала.

Припомняме ви, какво се казва в Закона за пътищата


Пътищата се управляват, както следва:

- Общинските пътища - от кметовете на съответните общини;

Управлението на пътищата включва:

- оперативно планиране на изграждането - проектиране и строителство, и поддържането на пътищата;
- организиране, възлагане, финансиране и контрол на дейностите, свързани непосредствено с проектирането, изграждането, управлението, ремонта и поддържането на пътищата;
- организиране и осъществяване защитата на пътищата, включително на пътните съоръжения и на принадлежностите на пътя;
- осигуряване на общественото ползване на пътищата чрез регулиране и контрол на автомобилното движение, даване на разрешения и въвеждане на забрани за ползване на пътищата;

Разбира се, тази картинка не е само в „Манастирски ливади“ има и други квартали, в които всичко тъне в кал и мизерия и му коства на човек неистови усилия всеки ден, за да достигне до някой асфалтиран булевард.

Последвайте канала на

Novini.bg
3651 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар

2016.02.16 | 23:32

8
Майка им тъпа геюва да иба тиквата изпълняваше план на ес за магистралите, да може да върви търговията само на ес толкова сте прости че ми се повдига от вас
Milena_D

2016.02.16 | 23:31

7
Вие казвате ,че квартал"Манастирски ливади" има разбити улици,защото предприемачи са строили където си искат,без нужната инфраструктура.Знаете ли какво значи "lotissement"? Квартал Княжево е присъединен 1938 година към София, а няма канализация,фекалните води се изливат в деретата и улиците и се носи невъобразима смрад, много улици са разбити ,тротоари няма,а вече 3 -то поколение плаща данъци.Какво искате Вие,много бързате,какво като сте си купили скъпи жилища.
Нанчо

2015.11.07 | 09:28

6
Що ревете , нали живеете в най-добрия град в България, отличник по усвояване на евро мангизи, даващи препитание на няколко милиона гладни и неуки провенциалисти, управляван от най-добрия кмет, строго наглеждан от най-справедливите и почтени управляващи ?

2015.11.07 | 09:27

5
Това е картината по цяла България но не забравят да ти приберат данъка и да ти увеличат винетката за златните дупки!

2015.11.07 | 09:27

4
Купете си апартамент в панелните квартали.Там "тъпите" комунисти са изградили инфраструктура, която "умните" демократи и до днес не могат да съсипят с безразборното строителство.
kolxo

2015.11.07 | 09:27

3
Късно е! Изборите минаха.
СОРОСОИД

2015.11.06 | 17:41

2
Да продължават да си избират "Данчето" и гарантирано ще става по-зле! Така е в цяла България.
Т

2015.11.06 | 17:41

1
Сдружение на собствениците на манастирски ливади и дело срещу общината

Добави коментар

Водещи новини