КЗК глоби Техем за злоупотреба с господстващо положение

  • 05 ноември 2015 13:46

  • 1045
  • 1
КЗК глоби Техем за злоупотреба с господстващо положение
© novini.bg

Комисията за защита на конкуренцията /КЗК/ наложи имуществена санкция в размер на 160 026 лв. "Техем Сървисис" ЕООД. Това съобщиха от КЗК, предаде БТА.

Комисията е установила, че дружеството е извършило нарушение по чл. 21 от Закона за защита на конкуренцията, изразяващо се в злоупотреба с господстващо положение на пазара на реализация на индивидуалните разпределители на топлинна енергия на територията на страната, което може да предотврати, ограничи или наруши конкуренцията и да засегне интересите на потребителите посредством прилагане на различни ценови условия и чрез прилагане на различни търговски условия за един и същ вид договори.

Разследването установи, че за определен период дружеството е прилагало различни ценови условия на територията на Пловдив в сравнение с останалите градове с централизирано топлоснабдяване, на чиято територия оперира дружеството, посочват от КЗК.

Също така проучването показа, че клиентите на "Техем Сървисис" ЕООД в градовете с централизирано топлоснабдяване са поставени в неравноправно положение, тъй като само в някои от градовете им се предоставя възможност да избират между това дали да купят или да наемат индивидуалните разпределители за топлинна енергия, което води до ограничаване избора на потребителите, заявяват от КЗК.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1045 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Пешо манафа

2015.11.05 | 14:56

1
И ся техем ше ни глоби нас с по-високи сметкиии.

Добави коментар

Водещи новини