Техем: Наложената ни от КЗК глоба е неоснователна

  • 05 ноември 2015 15:34

  • 1305
  • 1
Техем: Наложената ни от КЗК глоба е неоснователна
© Булфото

Техем смята за неоснователно решение на Комисия за защита на конкуренцията, в което антимонополната комисия определя като нарушение пазарната политика на дружеството на територията на Пловдив, съобщават от фирмата.

Техем ще разгледа в детайли аргументите на Комисията и ще предприеме стъпки в посока защитаване правото на българските потребители да имат достъп до адекватни за пазара услуги, пише в съобщението.

Комисията за защита на конкуренцията /КЗК/ наложи имуществена санкция в размер на 160 026 лв. "Техем Сървисис" ЕООД. Комисията е установила, че дружеството е извършило нарушение по чл. 21 от Закона за защита на конкуренцията, изразяващо се в злоупотреба с господстващо положение на пазара на реализация на индивидуалните разпределители на топлинна енергия.

Разследването на КЗК е установило, че за определен период дружеството е прилагало различни ценови условия на територията на Пловдив в сравнение с останалите градове с централизирано топлоснабдяване, на чиято територия оперира дружеството, посочват от КЗК.

Константин Тодоров
1305 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2015.11.05 | 17:04

1
Дерат кожи.

Добави коментар

Водещи новини