Полицаи затвориха ГКПП-Кулата и ГКПП-Илинден, в Благоевград блокираха главна улица

  • 04 ноември 2015 14:03

  • 1712
  • 2
Полицаи затвориха ГКПП-Кулата и ГКПП-Илинден, в Благоевград блокираха главна улица
©

Над 100 полицаи от Петрич и Сандански блокираха ГКПП-Кулата. Това се случи по обяд, на около 100 метра преди пункта. Действията им са в знак на протест срещу орязването на социалните им придобивки.

В резултат на това за около 20 минути се е образувала колона от тирове дълга около 4-5 км. Любопитно е, че в началото на протеста им токът на целия пункт спря. Обстановката на Кулата е усложнена и заради строителството на нов терминал от гръцка страна. Заради това и преди протеста имаше вече образувала се колона от 3 км., бави се и обработването на тировете от гръцка страна.

На ГКПП-Илинден-Ексохи движението също беше спряно от близо стотина протестиращи полицаи от района на Гоце Делчев за около час. А в Благоевград точно в 12:00 на обяд около 200 полицаи блокираха движението на главната улица пред сградата на полицията като се разположиха на пешеходната пътека.

Пред протестиращите е излязъл зам.-директорът на полицията Петър Зашев, който им прочете обръщение от Главния секретар на МВР, в което се обяснява решенията за правата им и се умоляват да спазват законите. Техни колеги се опитаха да ги дръпнат от пътното платно, но полицаите отказаха да изпълнят разпореждането. Те заявиха, че са готови да получат актове за нарушението което извършват.

Те се оплакват, че работят при мизерни условия и стрес, оплакаха се от натоварената работа, като пример дадоха, че вечер 100 хиляден Благоевград се пази само от три патрулки. Те са решени всеки ден да излизат на протест докато не видят черно на бяло, че правата им се запазват напълно. В тяхна подкрепа дойдоха и десетки пенсионирани полицаи, както и представители на охранителните фирми в града.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1712 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
1

2015.11.04 | 18:58

2
Тия говеда прекаляват !
andeer

2015.11.04 | 18:58

1
Мирише на преват.

Добави коментар

Водещи новини