Полицаите с нов протест в София, изпратиха депутатите с освирквания (обновена+видео)

  • 04 ноември 2015 12:57

  • 13114
  • 64
Полицаите с нов протест в София, изпратиха депутатите с освирквания (обновена+видео)
© Булфото (архив)

Служители на МВР отново се събраха на протест в столицата.

Стотици души се стекоха по обед в Борисовата градина до Орлов мост. Полицаите са недоволни от проектобюджета за следващата година, в който са заложени по-малко средства за сектора "Сигурност".

Събрали са се спонтанно и все още не са запознати с официалното становище на управляващите, предаде репортер на Novini.bg.

Шествието пресече Орлов мост в посока държавните институции, като първоначално блокираха кръстовището на булевардите „Цар Освободител“ и „Евлоги и Христо Георгиеви“ в посока НДК. След това тръгнаха по бул. „Цар Освободител“.

Стигайки до Народното събрание, демонстрантите се строиха в една редица пред сградата и с бурни ръкопляскания започнаха да освиркват и да викат: „У-уу“. След това се изтеглиха към Северния вход на Народното събрание, където скандираха „Боклуци!“.

През цялото време бяха предвождани от униформени, които регулираха движението.

Шестващите полицаи се позиционираха пред северния вход на сградата на парламента. Те освиркват и скандират "боклуци" към излизащите депутати. "До два часа ли работите? Кой ще ви изкарва с белия автобус?", питат те.

Полицаите запалиха свещички и положиха червени карамфили пред входа на НС. В момента протестиращите хвърлят стотинки. За пореден път служител на МВР обясни, че са се събрали спонтанно и нямат лидер. Един от полицаите предложи на министър Владислав Горанов да си разменят дебитните карти. "Да го видя как ще си гледа семейството", заяви той.

При протестиращите се появиха депутати от всички парламентарни групи, които се опитаха да ги успокоят. При тях излезе и ген. Атанас Атанасов, който бе бурно освиркан и псуван. Полицаите го попитаха защо е казал, че граничарят на границата е стрелял нарочно. Той единствено заяви, че е против орязването на техните социални придобивки.

С бурни аплодисменти бе посрещнат съпредседателят на ПФ Красимир Каракачанов, който обеща на полицаите, че ще отстоява докрай техните искания, че няма да гласува и да подкрепи такъв бюджет – бюджет, който орязва социалните придобивки, и им каза, че който не храни полицията, храни мафията. Ако не даваме пари за нашата армия, поддържаме чужда армия, категоричен бе той.

След като изпратиха депутатите от парламента с мощни освирквания, демонстрантите продължиха пътя си по „Цар Освободител“ към триъгълника на властта.

Протестиращите стигнаха пред сградата на Министерски съвет. Движението по булевардите "Дондуков" и "Цар Освободител" е блокирано. Трафикът остана блокиран за около час.

Малко след 15.30 ч. приключи протестът на служителите на МВР. Протестиращите се разотидоха от пространството пред сградата на Министерски съвет. Пътните платна, които бяха затворени, са освободени. Движението се осъществява нормално и се регулира от регулировчик.

От 18.00 часа се очаква нов протест на полицаите.

Последвайте канала на

Novini.bg
13114 64

Свързани новини

Коментари 64

Добави коментар
prospecturgover

2015.11.05 | 19:53

64
Измекяри тъпи,само за привилегии плачете,а работа никаква.
4

2015.11.05 | 19:53

63
Сребролюбци ! Само привилегии искат... Гнус ме е от вас..

2015.11.05 | 19:53

62
Ако така работеха и разкриваха престъпленията , както се организират за протести ще е добре. Заплати за спане в патрулка къде ги дават , в коя държава?
Ради

2015.11.05 | 19:52

61
Напуснали страната 200 000 - лекари , химици , програмисти и инженери ......а колко митни4ари , полицаи и катаджии ....то4но -0 . Какво ви говори това.

2015.11.05 | 12:37

27
И колко съдии и прокурори

2015.11.05 | 19:52

60
Те не искат реформи. Искат да си останат милиционери. Нищо не правиш обаче си със привилегий.
воленуглу Е АНАЛНО ПОДАТЛИВ КЪМ РЯЗАН УЙ хихихихих

2015.11.05 | 19:52

59
МВР НЕ РАБОТИ ТОВА Е ФАКТ НИЩО НЕ СА РАЗКРИЛИ А ИСКАТ ПРЕВИЛЕГИЙ
БКП

2015.11.05 | 19:52

58
По МВР-то плюят само атакисти , анархисти и човечета които имат проблеми със закона .

2015.11.05 | 19:51

57
Един не излезе да каже,ето в моя район,вече пета година няма кражби,сбивания,дрога,затова настоявам за запазване на привилегиите ми в пълен размер.Така разбирам да ти се дават ексклузивни блага,защото други държавни служители като напр.учен в БАН е със стартова заплата 440 лв и без никакви привилегии.А привилегиите на полицията са изработени от по умни от тях хора!!!

2015.11.05 | 19:51

55
Един не излезе да каже,ето в моя район,вече пета година няма кражби,сбивания,дрога,затова настоявам за запазване на привилегиите ми в пълен размер.Така разбирам да ти се дават ексклузивни блага,защото други държавни служители като напр.учен в БАН е със стартова заплата 440 лв.
Една българка

2015.11.05 | 19:51

56
Ми как да каже, като няма такъв случай в държавата! Един да излезе и да го докаже, веднага излизам заедно с него на протест да му пазим правата. Но с тия псуващи тулупи, тръгнали разгащени по площадите - не.
истината

2015.11.05 | 19:51

54
Ако направят тази реформа в системата на МВР,ще напуснат повече от половината служители и в страната ще настане хаос!В страната ни ще стане като в Сирия,Либия и редица други талибански държави.Без МВР и армия за каква държава говорим.Във всяка друга държава полицаите се ползват с авторитет.Там гражданите ги уважават.Ако някой посегне на полицай ще му съдерат задника,а тука в Българистан е обратното.Полицаите,пожарникарите,медиците и военните трябва да взимат големи заплати и да се ползват с привилегии,заради общественополезната работа която извършват!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини