Силвио Берлускони подава оставка? (обновена)

  • 07 ноември 2011 13:13

  • 1212
  • 0
Силвио Берлускони подава оставка? (обновена)
©

Италианският премиер Силвио БерлускониСилвио БерлускониСилвио Берлускони - италиански политик и предприемач, собственик на ФК Милан. Роден в Милано на 29 може да подаде оставка до края на деня, предаде Ройтерс.

Според Джулиано Ферара, редактор на в. "Фолио" и бивш министър, спряган за много близък до министър-председателя, каза, че оттеглянето на премиера е въпрос на часове, а дори и минути.
Франко Бечис заместник-директор на противоправителствения в. "Либеро", твърди, че Берлускони може да подаде оставка най-късно утре.

По-рано РИА новости съобщи, че Силвио БерлускониСилвио БерлускониСилвио Берлускони - италиански политик и предприемач, собственик на ФК Милан. Роден в Милано на 29 може да загуби парламентарна подкрепа още утре. Законодателите от Палатата на депутатите (долната камара на парламента) ще гласуват финансовия отчет на кабинета за 2010 г на второ четене. При първото разглеждане на документа преди около месец кабинетът не получи одобрение от парламента. Въпреки това, при гласуването на 14 октомври правителството на Берлускони оцеля. За него гласуваха 316 депутати, 301 бяха против.
През последните седмици обаче партията на ръководителя на кабинета в Рим "Народ на свободата" бе напусната от много поддръжници на Берлускони . В четвъртък от нея левият в." Кориере дела сера" публикува писмо на шестима дисиденти, които обвързаха подкрепата за правителството със строги мерки за излизане на страната от икономическата криза. Един от авторите бившият координатор на партията Роберто Антонионе заяви за напускане на парламентарната група.
По-рано "Народ на свободата" бе напусната от брата на Джани Версаче Санто. В недяеля неговият пример бе последван от Габриела Калучи. Популярната ТВ водеща по време на скандала с непълнолетната проститутка Руби нарече премиера пример за бащинска грижа. През уикенда местни медии публикуваха списък на 16 парламентаристи, които са или вече напуснали или са готови да напуснат партията на премиера. Дори най-верни съюзници на министър-председателя го призовават да състави коалиционно правителство.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1212 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини