КНСБ: Няма причина за увеличаване на бюджета на сектор Сигурност

  • 29 октомври 2015 12:29

  • 1147
  • 0
КНСБ: Няма причина за увеличаване на бюджета на сектор Сигурност
©

Няма причина за увеличаване на бюджета на сектор "Сигурност", каза по време на заседанието на Националния съвет за тристранно сътрудничество президентът на КНСБ Пламен Димитров. Той отбеляза, че КНСБ не е съгласна с допълнителното финансиране със 160 млн. лева на сектор "Сигурност".

"Не виждаме причина и няма да станем по-боеспособни с отпускане на пари за самолети и за кораби, коментира Димитров. Президентът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов посочи, че е необходима промяна в принципа за финансиране на образованието. Системата "парите следват ученика" е дълбоко погрешна, заяви той.

Министърът на финансите Владислав Горанов изрази благодарност към социалните партньори, че на днешното заседание на НСТС дебатите върху проектобюджета за 2016 година са били конструктивни, а не са били подчинени на популизма. "Популизмът е по-опасен от алкохолизма, защото алкохолизмът е индивидуален проблем и след него се изтрезнява, а популизмът нанася непоправими последици върху всяко съвременно общество", каза министър Горанов.

Последвайте канала на

1147 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини