Русия поиска от чужди военни аташета да обяснят обвиненията, че нейни сили обстрелват граждански обе

  • 27 октомври 2015 18:50

  • 4614
  • 5
Русия поиска от чужди военни аташета да обяснят обвиненията, че нейни сили обстрелват граждански обе
© Getty Images/Guliver

Руското министерство на отбраната е поканило военни аташета от САЩ и други страни от НАТО да дадат разяснения във връзка с обвиненията на страните си, че Москва бомбардира граждански цели в Сирия, предаде Ройтерс.

Заместник министърът на отбраната Анатолий Антонов, цитиран от агенция "Интерфакс", заяви, че Москва е поискала от аташетата, включително от представителя на Саудитска Арабия, да докажат "възмутителните" по думите му обвинения, че руски самолети са бомбардирали болници в Сирия, или да оттеглят твърденията си, допълва БТА.

Ако до няколко дни чуждите представители не докажат твърденията си или не ги опровергаят, руското министерство на отбраната ще смята информацията за фалшифицирана, съобщава ТАСС.  Заместник-министър Антонов подчерта, че руското министерство на отбраната ще проведе щателно разследване на всички съобщения за разрушени болници, джамии и училища или загинали мирни граждани. "Ако не бъдат представени доказателства и не постъпят официални опровержения, ще смятаме, че тези антируски съобщения са част от информационна война против Русия", добави той.

Министерството се надява, че няколко дни ще бъдат достатъчни за проучване на този въпрос и за даване на необходимите разяснения, подчерта заместник-министърът.

Последвайте канала на

4614 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Българин

2015.11.09 | 13:32

5
Агресора САЩ е винаги прав в обвиненията си, стига някой да се хване на въдицата им.

2015.11.06 | 17:25

4
А,модераторе ,как са лайняните долари или парите не миришат ?
dg

2015.11.06 | 17:25

3
След като докажат, че руските империалисти са изтрепали сума ти народ в села и паланки, болници, училища и т.н.-нямащи нищо общо с терористите- Песков и Лавров ще заявят, че доказателствата не отговарят на истината и филма ще продължи!! Сидерастките простотии, но по руски!!!

2015.11.03 | 10:45

2
A TEZI KOITO GLASUVAHA ZA VOLEN SEGA KAKVO LI SI VIKAT MOJE BI SI PRIZNAVAT 4E SA MALOUMNICI I SI LAPAT SREDNOTO PRUST4E
VOLEN NE E LUD AHAHA

2015.11.03 | 10:45

1
PRAV SI TE I ZA SIDEROV NE VQRVAHA 4E E LUD I GLASUVAHA ZA NEGO NO NAKRAQ RAZBRAHA NO MNOGO MNOGO KUSNO

Добави коментар

Водещи новини