Козметичка замръзна до смърт в криокамера в САЩ

  • 25 октомври 2015 09:35

  • 6887
  • 3
Козметичка замръзна до смърт в криокамера в САЩ
©

24-годишна управителка на салон за красота замръзна до смърт в криокамера, след като без да иска се заключи в машината и температурите паднали до минус 240 градуса по Фаренхайт (-151 по Целзий). Челси Ейк, мениджърка на салон за красота в щата Невада, е била намерена мъртва от други служители, съобщава Ен Би Си.

Според първоначалните данни, Ейк може да е използвала машината без чужда асистенция и може да се е задушила, докато е била вътре. Властите от Администрацията за трудова безопасност и здраве посочват, че, според тях, Ейк е била в камерата около 10 часа.

Whole Body Cryotherapy е новата мания, наречена криотерапия, която е завладяла САЩ. Тя предлага на клиентите отслабване за 3 минути при свръхниски температури, пише в. „Дейли мирър”.

Официалното име на процедурата е Whole Body Cryotherapy. Тя се превърна в голям хит в Ню Йорк. Клиентът се подлага на "дълбоко замразяване" при температура от минус 160 градуса по Целзий, която се постига с течен азот. Екстремният студ вкарва организма в „режим на оцеляване”. Тогава кръвта се изпълва с кислород и ензими, а това ускорява метаболизма и топенето на калории. Преминалите през сеанса не само че бързо отслабват, а се чувстват и пълни с енергия.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
6887 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
RD

2023.04.02 | 20:37

3
нека останалите се наредят на опашка. И без това е пълно с малоумници.
хамерикански технологии

2016.02.26 | 03:50

2
вижда се че, тази е отслабнала завинаги.
дд

2015.11.02 | 21:29

1
не знам дали ще отслабнат но на такъв температурен шок може да ти спре сърцето , това е шок за организма , не сте ли чували примерно че когато си нагорещен примерно на плажа и ако вода е студена че трябва първо да се климатизирате постепенно без да скачате това е машина за самоубиици

Добави коментар

Водещи новини