Петдесет и двама министри ще обсъждат проблемите на трудовия пазар в София през декември

  • 22 октомври 2015 13:24

  • 1158
  • 0
Петдесет и двама министри ще обсъждат проблемите на трудовия пазар в София през декември
©

Министърът на труда и социалната политика Ивайло КалфинИвайло Калфин Ивайло Георгиев Калфин е роден на 30 май 1964 г. в София. През 1983 година завършва 9-та Френска ще е домакин на годишната среща на министрите на труда и заетостта на страните-членки по линията на Евро-Азиатския диалог /ASEM-LEMC/. Това съобщиха от пресцентъра на МТСП, цитирани от БТА.

Петата конференция, която ще се състои на 3 и 4 декември в София, ще е посветена на достойния труд и социалната закрила. За участие в нея се очакват министри и делегации от 52-те страни-членки, еврокомисарят по заетостта Мариане Тисен и представители на Международната организация по труда.

Във връзка с организацията на форума министър Калфин ще се срещне с комисар Тисен утре, 23 октомври, в седалището на ЕК в Брюксел, информират от Министерството на труда и социалната политика. Освен за предстоящата международна конференция, двамата ще разговарят и по приоритетни теми от дневния ред на Съвета на министрите на труда от страните-членки на ЕС, между които пакетът за мобилност на работещи в рамките на ЕС, подобряването на интеграцията на дългосрочно безработните и насърчаването на младежката заетост, се посочва в съобщението.

Последвайте канала на

1158 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини