Адвокат: Българите са като бежанците, при първа възможност си хващат багажа и бягат от тук

  • 22 октомври 2015 08:13

  • 3294
  • 7
Адвокат: Българите са като бежанците, при първа възможност си хващат багажа и бягат от тук
© Getty Images/Guliver

Някой експлоатира страховете на хората в Радомир. Няма как община да вземе сама решение да се гради бежански център. Според мен това са абсолютни предизборни манипулации, каза ген. Димо Гяуров в ефира на ТВ7.

Бежанците не искат да стоят в България, защото ги затварят в лагери, които са подобни на концлагери. Българите не искат да живеят в България и бягат от тук при първа възможност, каза адвокат Николай Хаджигенов.

В момента се спекулира много по темата за убития афганистанец. Няма никакви излезли доказателства и е рано да се говори, каза генералът. България е правова държава само на хартия, не като Германия. всичко, което каза МВР е невярно, категоричен е адвокатът. Изваждането на оръжие е възможно само при опасност за живота, а нямаме нищо подобно при този случай, допълни Хаджигенов.

Проблемът не са бежанците и мигрантите, а нашето МВР и това колко зле е то. МВР лъже постоянно и всеки път, когато има полицейско насилие над български граждани, каза адвокатът.

Не искам да спекулирам, ние не знаем нищо за тези нелегално преминали граждани на чужда държава, каза ген. Димо Гяуров. Категорично съм съгласен, че съставът на МВР не е подготвен, но не съм съгласен да се използва оръжие само при заплаха на човешкия живот, контрира генералът.

По закон полицията трябва да препятства нелегалното преминаване на границата, не разбирам ако някой е бежанец защо не отиде легално на границата и не поиска статут, допълва ген. Димо Гяуров. Не съм съгласен, че това е един естествен процес на преселение на народите, Европа не може да го преглътне, този процес унищожава бъдещето на Европа. Къде е Фронтекс, вместо да предотвратява идването, тази организация трябва да предотврати идването им. Лидерите на Европа са много слаби, категоричен е генералът.

Не съм съгласен, че европейските лидери са слаби. Ангела Меркел е наясно, че тези хора искат по-добър живот. Българите постъпиха по същия начин, но те се реализираха прекрасно. Голяма част от БВП на България се формира от емигрантите. Част от прабългарите са мигранти, категоричен е адвокат Хаджигенов.

България връща хора, които искат статут на границата ни. Българите живеят кучешки живот, а мигрантите не искат да живеят такъв живот и не искат да останат тук, Те са хора, трябва да им помагаме, каза адвокатът.

Не съм съгласен с тази теза, няма как да кажем – това са хора, нека си отворим обятията и да приемем всички. Къде е гаранцията, че тези хора са бежанци? Само 20-25% са бежанци, останалите са млади хора, къде е гаранцията, че те не са терористи и могат да създадат клетки в Европа, това подклажда страховете на хората. Ние не знаем кои са тези хора, защото нямат документи, контрира ген. Гяуров.

Категорично е, че границата ни не се пази. В МВР има 60 000 души, които искат оръжие и 20 заплати накрая да получат, МВР не работи, каза адвокатът. Не сме 1943 г. И Сталин го няма, слава Богу, 2015 г. Е и ние трябва да сме по-адекватни, не може да спрем бежанците с танкове, завърши той.

Последвайте канала на

3294 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
беглец

2015.10.23 | 23:51

7
Адвокатчето като е толкова загрижен да си вземе няколко примата бегълци и да си ги отглежда.Нека да даде личен пример, а не само да обикаля телевизии и да си прави безплатна реклама.
Българин

2015.10.23 | 23:51

6
Всичко в МВР Е връзкарска работа,за това никой не вярва на тази институция. Всичко в бюджетната сфера е с политически назначения.

2015.10.23 | 23:50

5
Българите с нищо не се различават от Сирийците и ние сме бежанци в собствената си държава. Разликата е че нашият диктатор се казва Бойко Борисов. Заплата 360 лева пенсия 150 и какво му е доброто на държавата?

2015.10.23 | 23:50

4
Не мога да разбера защо телевизиите дават трибуна на този объркан, психически недобре човек - Хаджигенов. Нарочно искат да ни дразнят ли рано сутрин, не знам.
p24

2015.10.23 | 23:50

3
Германия също е правова държавва само на хартия. Тук само дребните престъпления се наказват със солени глоби, и то само ако хората са честни данъкоплатци и са регистрирани и тн. По сериозни работи са ненаказуеми, колкото и да е странно, грабежи и т.н. полицията нищо не прави. В интерес на истината, тук е раят на престъпниците. Живея от 15 години тук, знам за какво става въпрос.

2015.10.23 | 23:50

2
адвокатче недодялано,не баща ти Гено,а Хаджията е напълнил на майка ти путк*та навремето,та те е изсрала та ти сложили фамилия и на двамата " Хаджи-Генов"

2015.10.23 | 23:49

1
Хаджигенов,до колкото разбирам казваш,че ти не си Българин "те Българите като бежанците" интересно ми е ти както какъв се семоопределяш?нещо средно между циганин-евреин с турска жилка и роден от кучка-помиярка?

Добави коментар

Водещи новини