Радан Кънев: Борисов отстоя националните интереси в Брюксел (видео)

  • 20 октомври 2015 08:20

  • 3337
  • 3
Радан Кънев: Борисов отстоя националните интереси в Брюксел (видео)
© Булфото (архив)

Случаят в Средец е трагичен инцидент. Мисля, че преследване срещу нашия граничен полицай няма да има. Инцидентът със смъртта на афганистанския мигрант трябва да бъде оставен в ръцете на разследващите органи. Въпросът е как се справя българската държава с охраната на границата. Аз мисля, че се справя много добре, за разлика от съседните ни държави.

Това каза в сутрешния блок на БНТ съпредседателят на Реформаторския блок Радан КъневРадан Кънев Радан Кънев е роден на 30 септември 1975 г. в гр. София. Завършва столичната френска гимназия и, който коментира темата за бежанската вълна и бежанската криза. Предизвикателството е много тежко. Това, че се справяме много добре с охраната, измества бежанската вълна към Македония, Сърбия, Хърватия. Трябва да има общоевропейска гранична политика. Никоя държава няма се справи сама с проблема. Унгария помпа мускули и затваря граници, но пробивите се получават на други места. Европейският съюз трябва да преговаря с Турция, а не всяка една държава по отделно. Премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г и външният министър Даниел Митов отстояха в Брюксел националните интереси, като заедно с това наложиха и една общоевропейска позиция. Това не се беше случвало от много години. Ако бяхме част от Шенген, щеше да бъде по-лесно да убедим останалите европейски държави да охраняваме заедно границата ни. Сега постигаме същото, но с повече усилия. Трябват реални решения, а не такива на хартия, обясни той.

Напълно възможно е положението да продължи да се влошава. В Сирия има една чисто шиитско-сунитска държавна война. Според мен в Алепо няма "Ислямска държава". Целта е държавните сирийски сили, заедно с Иран и "Хизбула", подкрепяни от въздуха от Русия да изтласкат сунитското население на Сирия. Русия и САЩ се провалиха в региона. Европа трябва да стъпи здраво по тази тема, категоричен беше Кънев.

С Найден Зеленогорски съм в прекрасни отношения. Много скоро след местните избори ще обявя моята позиция за това дали ще се кандидатирам за президент. Това към момента не е толкова важно. Нашата основна цел е десницата да не зависи от ДПС. Трябва да прекратим митологемата, че без ДПС държавата не може да се управлява и да върви. Другата основна цел е избор на президент, без подкрепата на ДПС. Това са много важни и всеки един от нас трябва да си ги поставя. Утре пътуваме с Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г за конгреса на ЕНП. Там се надявам да защитим позицията, която правителството успя да извоюва за България пред Брюксел, завърши Кънев.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
3337 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
В е л и к и я

2015.10.22 | 22:59

3
Докато наш Плевню ламоти това кое му диктуват от ЦРУ , тоя смотлю се опитва да разсъждава за гео-политика .... ама това е смешно ...

2015.10.22 | 22:58

2
Мъжката Кунева. Също толкова противен, бъгав и антибг настроен.
123

2015.10.20 | 23:11

1
vsichkoto e edin falsh.kapat se.zdobrqvat se,pak i pak.KOLALA E V OSNOVATA NA VSICHKO.KATO POMNQ KUNEVA KAK SE KALNESHE PRI SLAVI CHE NQMA DA PRAVI KOALICIQ SAS GERB TRQBVA DA VI E QSNO KVO KRADENE STAVA

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини