Борисов веднага сигнализирал на Кокинов за "Златното пате", нищо не бил подписвал (обновен

  • 19 октомври 2015 10:06

  • 7902
  • 6
Борисов веднага сигнализирал на Кокинов за "Златното пате", нищо не бил подписвал (обновен
©

Министър-председателят Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г се яви като свидетел в Софийски районен съд по делото за скандалната имотна измама, добила известност като "Златното пате", предаде репортер на Novini.bg.

Наказателното дело е заведено срещу Даниела Малинова и Ивалина Трифонова-Янакиева, по обвинение за измама в особено големи размери. В минало съдебно заседание съдът прекрати обвинението спрямо Петър Драшков, брат на бившия зам.-председател на ДАНС Иван Драшков.

Разплитането на този случай започна през 2002 г., когато тогавашният кмет на София Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г разгласи, че общински имот от 14 дка в столичния кв. "Стрелбище" е бил продаден с измама, като са му фалшифицирали подписа. В хода на процеса стана известно, че Петър Драшков е купил терен за 973 хил. лв. чрез фирмата си.

Разследването срещу Драшков се точеше от 2008 година. Той бе подсъдим за скандалната измама със софийски имоти, добила популярност като аферата "Златното пате". За Ивалина Трифонова се твърди, че е измамила Драшков, представяйки се за служител на общината.

Днес Борисов категорично заяви, че не е подписвал договора за продажба на имот в община „Триадица“.
„При мен дойде този договор и сигнал, че се продава имот. Вие всички знаете каква борба водихме за строителството на нови детски градини. Няма как да разреша продажбата на такъв имот“, категоричен бе премиерът.

„Веднага подадох сигнал на г-н Кокинов (тогавашният градски прокурор на София Николай Кокинов, б.р.), направиха се множество експертизи на подписа ми и отново повтарям, че не е моят подпис под този документ“, върна се назад във времето министър-председателят.

Борисов твърди, че не познава подсъдимите и никога не ги е виждал. От съдията по делото му бе представен договора за имота, за да види подписите. Премиерът отново декларира, че и двата подписа не са негови“.
„Дори ако ги сравним, те са различни“, изтъкна министър-председателят.

Разпитът на премиера продължи не повече от 15 минути.

Последвайте канала на

7902 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2015.10.21 | 16:44

6
боко и децата разбраха че си американска кypва

2015.10.21 | 16:44

5
и за южен поток беше заправил че е подписвал-3ри пъти
Бойкооо курвоооооо

2015.10.21 | 16:44

4
мухляк!

2015.10.21 | 16:44

1
ТИКВО ПРОСТА , стига си лъгал ! МОСКВА на мутренски сълзи не вярва ! Където е ГЕРБ , там е смъртта, бедността , мизерията , престъпността, педерастията , наркоманията и измамата ! ТИКВОМУТРАТА Борисов ви ги гарантира ! IDIOTI ли сте да поддържате ГЕРБ ?! Само АТАКА е спасението !

2015.10.21 | 16:44

3
Сидеров , вчера , хулеше руснаците и възхваляваше американците . Днес хвали руснаците и хули американците . Поведението му утре е непредсказуемо . И ти смяташ , че такъв човек ще спаси България ?!!

2015.10.21 | 16:44

2
Кой Волен, и коя АТАКА? Тези които гласуват заедно със ДПС ли?

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини