Папандреу подава оставка ако получи вот на доверие

  • 04 ноември 2011 06:11

  • 1368
  • 4
Папандреу подава оставка ако получи вот на доверие
©

Гръцкият премиер Георгиос ПапандреуГеоргиос Папандреу Георгиос Папандреу – гръцки политик. Премиер на Гърция от 2009 г. до 2011 г. Георгиос призова във втора реч пред парламента в Атина да бъде сформирано коалиционно правителство на националното единство с цел да се осигури прилагането на европейския помощен план за Гърция и излизането на страната от политическата криза, предаде АФП.

„Позицията ми е ясна, трябва незабавно да започнем разговори за сформирането на правителство с широк консенсус, за да се осигурят нормални политически условия, прилагане на европейското споразумение от Брюксел и след това започване на изборна процедура”, заяви Папандреу.

В същото време Ройтерс цитира правителствен източник, според когото, гръцкият премиер Георгиос ПапандреуГеоргиос Папандреу Георгиос Папандреу – гръцки политик. Премиер на Гърция от 2009 г. до 2011 г. Георгиос е сключил споразумение със своите министри да подаде оставка, оставяйки свободен път за формирането на коалиционно правителство. Цената била министрите да му помогнат да спечели вота на доверие, който ще бъде гласуван днес. Министрите от Социалистическата партия, които са сключили това споразумение, са преговаряли под ръководството на финансовия министър Евангелос Венизелос.

„Беше му казано, че трябва да се оттегли доброволно, за да спаси партията си”, посочи анонимен източник. „Той прие да подаде оставка. Всичко се случи много цивилизовано, без неприязнени чувства”, заяви още източникът.

Броят на депутатите от управляващата социалистическа партия ПАСОК е 152 от общо 300 парламентаристи. Някои от тях обаче заплашиха, че ще гласуват срещу Папандреу, ако не основе коалиционно правителство. Премиерът призова за „сътрудничество” и „единство” на политическите партии с цел създаването на „климат на доверие и възстановяването на политическата стабилност на страната”.

Последвайте канала на

Novini.bg
1368 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
123

2011.11.05 | 08:20

4
Скоро гърците ще работят у нас
Гого

2011.11.04 | 10:39

2
Това е научно фантастичен роман то за Българите няма работа при нас безработицата е около 400 хиляди колкото и при тях но със тази разлика че те имат спестени пари около 250 милиарда евро. Въпреки кризата доходите им надвишават нашите просто политиците гледат собствените интереси на народа а не се продажни като нашите. При нас който дойде на власт ни продава затова минималната ни заплата е 290 лева която още не е станала а на работодателите им се вижда много просто нашето правителство работи за бизнеса а не работещите хора. Политиците не се интересуват от обикновените хора нали не работят за минимална и не знаят че човек не може да оцелее на месец със тях като при положение че 560 лева месечно са нужни за нормален живот във България. Просто бизнеса диктува на политика какво да прави нали повечето политици са членове на бордове във много фирми.
Е тва е да си червен

2011.11.05 | 02:31

3
да си умориш държавата, да я съсипеш и после да си дигнеш гълъбите. Е тва са комунистите драги хора, БСП=БКП са същите утрепки. Само питам защо още търпиме гнусната измет наречени социалисти при положение, че 2-3 такива изроди тресат цяла Европа с малоумщината и решенията си??
kinesiotapebg.eu

2011.11.04 | 10:23

1
Кинезио лентата – революция в света на спортната медицина!Научете как сами да поставите и изрежете кинезио лентата на www.kinesiotapebg.eu

Добави коментар

Водещи новини