Москов: Подготвяме мобилно приложение, уведомяващо за здравноосигурително събитие

  • 06 октомври 2015 16:09

  • 2214
  • 3
Москов: Подготвяме мобилно приложение, уведомяващо за здравноосигурително събитие
©

Освен пръстова идентификация за прием на пациенти в болница или при купуване на лекарства от аптеки, Министерството на здравеопазването подготвя и телефонно приложение, което да ни уведомява за здравноосигурително събитие. Това съобщи пред журналисти в парламента министърът на здравеопазването Петър Москов.

Москов увери, че идентификацията чрез пръстов отпечатък гарантира нашето присъствие там, където се случва здравноосигурително събитие на наше име - в болницата, аптеката. Да не забравяме, че всеки един български гражданин, който вади лична карта, има пръстов отпечатък в системата на МВР, напомни Москов. "Оттам нататък не виждам никаква причина информационните системи на държавата, които са свързани с изразходване на публични фондове, каквито са тези на НЗОК, да не бъдат свързани с един много прост и автентичен начин на идентификация".

Министърът съобщи, че във ведомството е в процес на разработка специално приложение за телефон, което ще даде възможност от сайта на МЗ и НЗОК и при наличие на здравноосигурително събитие на името на пациента, той да бъде уведомяван със съобщение. Това щяло да стане възможно в началото на следващата година. Тоест, ако търсим да спрем кражбите, фалшиво изписване на лекарства и хоспитализации, това е начинът, обобщи министър Москов.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2214 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2015.10.09 | 12:53

3
абе министре ,абе умнико , как болния на легло ще отиде в аптеката ??? да си сложи отпечатъка ?? то бива дивотии , то бива недомислици ама ТОВА бие всички рекорди , от такива велики реформи Българите умираме по улиците и докато работим , ще получиш ; благодарностите ; не се притеснявай и таблетките няма да ти помогнат

2015.10.09 | 12:53

2
ГЛУПОСТИТЕ НА МОСКОВ СА БЕЗГРАНИЧНИ !! НИЕ ПАЦИЕНТИТЕ ДА НЕ СМЕ КРИМИНАЛНИ ПРЕСТЪПНИЦИ ,ЧЕ ЩЕ НИ ВЗЕМАТ ПРЪСТОВИ ОТПЕЧАТАЦИ . ТОЗИ КОЙТО ГО Е НАПРАВИЛ МИНИСТЪР СЪЩО НЕ Е В РЕД КАТО НЕГО !!
Гост07

2015.10.09 | 12:53

1
Ненормалник! Пълен откачалник! Не зная в някоя държава такава глупост да са въвели?! Понеже сме много богати сега ще харчим пари и за четци... И какъв % ще получи от фирмите доставчици, копелдака?!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини