Москов: Пръстов идентификатор ще доказва, че сме в болница от януари

  • 06 октомври 2015 08:14

  • 3335
  • 7
Москов: Пръстов идентификатор ще доказва, че сме в болница от януари
©

Здравният министър Петър Москов  информира подробно за пътя, по който можем да влезем в болница по линия на НЗОК.

В сутрешния блок на Нова телевизия той напомни, че Касата "живееше в едно особено състояние и не изпълняваше контрол". "Това сега ще се промени", каза Москов.

По повод на рязането на клинични пътеки той каза, че това е обвързано със закупуването у нас на модерна апаратура без аналог в Източна Европа за лечение на ракови заболявания - с високотехнологичен лъч. Българските граждани на годишна база вкарваха в турските болници около половин милиард, част от Фонда, част от джобовете си, припомни той. "Правителството и държавата ликвидира тази нужда, сега имаме високотехнологична апаратура и потокът трябва да се обърне", каза Москов.

"За да има пари в нашата НЗОК и ще ползваме апаратурата, трябва да има приоритезация. Ще наложим отдавна забравените критерии за вписване и изписване в болница. В самата Наредба ще бъдат разписани тези ясни критерии. Нито едно от действията не е насочено към спестяване, а към ефективното използване на нашите пари. Според допълнителния пакет ще има планиран прием за болницата, която сме избрали", обясни Москов.

В болниците и в аптеките до края на януари ще бъде въведен персонален пръстов идентификатор на всеки един здравноосигурен пациент, който само така ще доказва своето присъствие в болницата. 20 евро струва едно от тези четящи устройство, обясни Москов. "Ще има и т.нар. дърво на свързване за близки и роднини. Това е добре за всички", каза здравният министър.

Личните лекари ще бъдат оценявани по обективни данни, съобщи още той. Общото класиране на тези лекари и на качеството им ще се прави според оценка на пациентите. Ще се направи пълен списък на първите 200. Вече има такава класация и първите десет ще получат 5 000 лв. от МЗ.

Петър МосковПетър Москов Д-р Петър Стефанов Москов е роден на 17 декември 1970 г. в София. Петър Москов завършва се похвали също така в ефира на Нова телевизия, че драстично е намалил цигарите. Вече пушил по половин кутия, а не по две, както правил до скоро. Стресът и начинът на работа явно няма да ми позволи напълно да ги спра, призна обаче той.

Последвайте канала на

Десислава Станева
3335 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
Рони

2015.10.15 | 14:55

7
Този вместо на оправи българското здравеопазване, то йсамо го влошава. Вместо да е достъпно за нас, то ние ще трябва да чакаме с месеци ,докато ни дойде ред да се лекуваме....!Безумство!

2015.10.15 | 14:55

6
Москов крайно време е да посетиш твой колега ПСИХИАТЪР !!

2015.10.15 | 10:23

5
Значи ставаме престъпници по рождение...с палец в аптеката, при личния доктор, в болницата...*баxти тъпотиите в тази държава! Личната карта не била достатъчна, а в банките как е достатъчна! И утре що е то кражба на биометрични данни? Е няма такава държава! Народе!!!!!!

2015.10.15 | 10:17

4
За двадесет години реформи България се стопи от 9 милиона на 5. Спрете се бе хора , какво още искате за да разберете че сте вредни

2015.10.15 | 10:17

3
i toq oligofren e za zatvora
олигофрен

2015.10.15 | 10:16

2
Маѝмуно аз като съм БЕЗРАБОТЕН нямам права да се лекувам а МУТРИТЕ И КРАДЦИТЕ /ДЕПУТАТИ /имат .обясни ми тая аномалия МАЍМУНО.
EEEEEEEE

2015.10.15 | 10:16

1
STA4KAAAAAAAAAAAAAAAAA

Добави коментар

Водещи новини