Сакскобургготски: Решение в Сирия е невъзможно без Русия

  • 01 октомври 2015 14:50

  • 3227
  • 5
Сакскобургготски: Решение в Сирия е невъзможно без Русия
© Булфото

Без Русия нещата в Сирия трудно биха се разрешили.

Това каза в специално интервю за БНР бившият български премиер Симеон СакскобургготскиСимеон Сакскобургготски Симеон Сакскобургготски е роден на 16 юни 1937 г. в София. Той е син на Цар Борис ІІІ и Царица. Според него всички трябва да търсят решение за конфликта в близкоизточната държава. "Русия си е където си е и представлява една много значима и важна страна в политическо и всяко друго отношение. Така че сега изведнъж присъствието не е нито нещо ново, нито неочаквано", каза той.

По отношение дали президентът на Сирия Башар Асад трябва да участва в намирането на преходно решение за страната, Сакскобургготски каза: "Ако наистина преди 3-4 години беше зададен този въпрос – с Асад или без Асад, нещо подобно, тогава можеше да се намери някакво решение, но сега след толковастотин хиляди жертви вече е безкрайно сложно и наистина не виждам как ще може да се реши".

Според Сакскобургготски идеята за квотно разпределение на бежанци в държавите членки на Евроепйския съюз е първоначална мярка за справяне с бежанската криза. "Идеята сама по себе си не е лоша. Не знам защо толкова скочиха срещу квотите. Стените и оградите не са решение на проблема. Ако можеше от другата страна, откъдето да се действа, би било далеч по-ефективно", категоричен беше той и допълни: "Трябва да проявяваме съчувствие към всеки човек. Чух, че в ЕС съотношението бежанци към население е 1 към 1000. В Ливан са около 60 на сто бежанци. Докато стигнем до такива цифри, много трябва да извървим и едва ли това ще се случи", завърши бившият премиер.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
3227 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2016.08.25 | 19:47

5
Великата "декорация " бутна Берлинската стена !Сега защо я въстоновява !Ей им милиони бежанци и да си ги приема !На Германия и са необходими роби !
БАЛАМАТА

2015.10.24 | 10:57

4
ДЕДО МОНИ СТРАДАШ ОТ РАЗДВОЕНИЕ НА МИСЪЛТА СКРИЙ СЕ НЕ ПОЗОРИ ДОСТОЙНИЯ СИ БАЩА.

2015.10.19 | 01:33

2
Критикувайте постъпки,а не личности!
....

2015.10.19 | 01:34

3
edin svesten 4ovek ne mojahte da namerite za prezident i vinagi drug vi e vinoven nali prezidenta e bylgarin i nad 70% ot izbiratelite sa bylgari no vinagi drug e vinoven no istinata e 4e ste ГЛУПАВ НАРОД НИКОЯ ЕВРОПЕИСКА ДЪРЖАВА НЕ Е НА СЪЩОТО МНЕНИЕ С ВАС ЗАЩО ЛИ САМО ЕДИН ПРИМЕР ВИЩЕ ЧЕХИЯ КОЛКО СА НАПРЕД ВЕЧЕ НО ВИЕ ЩЕ КАЖЕТЕ НЕ Е ТАКА НАЛИ

2015.10.04 | 10:56

1
Я се скрий бе мушмурок!

Добави коментар

Водещи новини