Германската миграционна система не е приспособена за настоящия наплив на бежанци

  • 01 октомври 2015 14:08

  • 1710
  • 2
Германската миграционна система не е приспособена за настоящия наплив на бежанци
© Getty Images/Guliver

Германската миграционна система се оказа неподготвена за бежанския наплив от последните месеци, заяви, цитиран от ТАСС, германският вътрешен министър Томас де Мезиер в изказване пред долната камара на парламента - бундестага. В парламента днес започна разглеждане на първо четене на законопроекти, предвиждащи промени в действащото в Германия миграционно законодателство.

"През септември в Германия пристигнаха толкова бежанци, колкото от десетилетия не сме виждали да идват за месец", каза министърът. Досегашната система не беше подготвена за такъв наплив", отбеляза той. Де Мезиер подчерта, че политиците ще трябва да вземат трудни решения във връзка с миграционния поток. Онези, които идват в Германия по икономически причини, ще трябва да бъдат връщани в родината им, добави той, цитиран от БТА.

За преодоляване на кризата ще са ни нужни мъжество, търпение и подкрепа, каза Де Мезиер и изтъкна, че държавата, провинции и общините ще трябва да обединят усилията си за решаването на проблема.

Последвайте канала на

1710 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Nie

2015.10.03 | 11:10

2
КАКТО ВЕЧЕ КАЗАХ С РЕШЕНИЕТО ДА ПРИБЕРЕ НАВАЛИЦАТА ОТ ИКОНОМИЧЕСКИ ЕМИГРАНТИ МЕРКЕЛ СЕ ПРЕВЪРНА В ПОЛИТИЧЕСКИ ТРУП. И КАКТО ВИНАГИ ПОЗНАВАМ. КАКВО НИ ОЧАКВА? ВСЕ ПО-ТРУДНИ ВРЕМЕНА. ЗАЩО? - ЗАЩОТО ТЪЛПАТА ОТ ИКОНОМИЧЕСКИ ЕМИГРАНТИ ЩЕ НАРАСТВА ЩЕ РАЗЯЖДА ГЕРМАНСКОТО ОБЩЕСТВО; - КОНФЛИКТЪТ В СИРИЯ ЩЕ СЕ РАЗРАСТВА; - ЗАПАДЪТ ВСЕ ПОВЕЧЕ ЩЕ ЗАТЪВА В ИКОНОМИЧЕСКА И МОРАЛНА КРИЗА И Т.Н. ВСИЧКО ТОВА СЕ ДЪЛЖИ НА: НИСКИЯ ПРОФЕСИОНАЛИЗЪМ НА УПРАВЛЯВАЩИЯ ЕЛИТ ПО СВЕТА, СЪЗДАВАНЕТО НА Т.Н. ПАРАЛЕЛЕН СВЯТ В ГЛАВИТЕ НА ПОЛИТИЧЕСКИЯ ЕЛИТ ПО СВЕТА, ДЪЛЖАЩ СЕ НА ТОТАЛНОТО МУ ОТДАЛЕЧАВАНЕ ОТ МНОЗИНСТВОТО И НЕ НА ПОСЛЕДНО МЯСТО В ДОСТИГАНЕТО НА НАЙ-НИСКОТО НИВО В РАЗВИТИЕТО НА МОРАЛНИТЕ И ЕСТЕТИЧЕСКИТЕ НОРМИ НА ЧОВЕШКИЯ ЖИВОТ И ЛИЧНОСТНО ПОВЕДЕНИЕ.
Възрастен

2015.10.03 | 11:10

1
Цял живот са ме командвали хора по-прости от мен. Приел съм го като орисия. Формулирал съм го преди повече от 30 години: Посредствеността е яхнала този свят и тя ще го погуби!

Добави коментар

Водещи новини