Георгиос Папандреу е съгласен за коалиционно правителство

  • 03 ноември 2011 14:28

  • 4517
  • 10
Георгиос Папандреу е съгласен за коалиционно правителство
© gettyimages

Гръцкият премиер Георгиос ПапандреуГеоргиос Папандреу Георгиос Папандреу – гръцки политик. Премиер на Гърция от 2009 г. до 2011 г. Георгиос е съгласен страната да има коалиционно правителство, предаде РИА Новости.

В същото време той няма да се подава оставка. По-рано Би Би Си съобщи, че Папандреу  готов да се оттегли. Той се срещна с президента Каролос Папуляс незабавно след края на извънредна среща на кабинета на министрите. Междувременно британската медия съобщи, че 30 депутати от управляващата партия ПАСОК и от опозиционната Нова демокрация са подписали споразумение за служебно правителство. В споразумението пише: Трябва ни общо правителство, което да обедини нацията и да изпълни целите на нашия народи. Лидерът на Нова демокрация Антонис Самарас, че служебният кабинет ще проведе парламентарни избори.

Гръцкото правителство е на ръба на рухване, след като няколко министри обявиха, че не подкрепят плана на Папандреу за провеждане на референдум за спасителния план за Гърция.

Очакваше утре депутатите в Гърция да гласуват вот на доверие към правителството.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
4517 10

Свързани новини

Коментари 10

Добави коментар
ХОЙ

2011.11.04 | 13:53

10
АБЕ ТО БЕ ЯСНО, ЧЕ ТИЯ СТАЧКИ СА СЦЕНАРИИ ЗА ОПРОЩАВАНЕ НА ДЪЛГА ИМ... НО ГЛУПАЦИТЕ ОТ ЕВРОПА СЕ ХВАНАХА И СЕГА ТРЯБВА ИЛИ ДА РЕЖЪТ ДО КОКЪЛ ИЛИ ДА ПРОДЪЛЖЪТ ПО СВИРКАТА НА ГРЪЦКИТЕ ТЕРИКАТИ. ИНАЧЕ ВЕДНАГА СЕ ИЗПОКРИХА СТАЧНИЦИТЕ И ТРЪГНАХА ДА СЕ ОТКАЗВАТ ОТ ЕВРОЗОНАТА С НАСРОЧВАНЕ НА ИЗБОРИ И РЕФЕРЕНДУМ ЗА ЕВРОЗОНАТА... БИ ТРЯБВАЛО ДА ЗАСЕДАВЪТ НАНОВО И ДА ВЪРНАТ СТАРИТЕ ЗАДЪЛЖЕНИЯ И СПРЪТ НОВИЯ ЗАЕМ И ДАГИ ИЗКАРЪТ ОТ ЕВРОЗОНАТА...ТРЯБВА ДА ФАЛИРЪТ И ЗАПОЧНЪТ ОТ НАЧАЛО С МИНИМАЛНИ ЗАПЛАТИ,ПЕНСИИ И ДЪЛГИ ГОДИНИ ДА ПИТАТ КАК БЪЛГАРИТЕ КАРАТ С 300 ЛЕВА...НЕМОЖЕ ГЕРМАНЕЦА ДЕТО ИМ ПЛАЩА СТРОЕЖА НА МАГИСТРАЛИ И ЦЯЛАТА ИМ ИКОНОМИКА ДА ВЗИМАТ ПО-МАЛКИ ЗАПЛАТИ И ПЕНСИИ ОТ ГРЪЦКИЯ ТАЛИБАН....
До 2 и 9 от вече изперкал комунист

2011.11.04 | 04:08

9
Момчета пийте си редовно хапченцата и ще ви е по лек живота!Коментарите на политическа тематика ги зарежете!Не си мътете повече главите , че и хапчатата няма да ви помогнат , а здравните заведения от този тип и без това са пълни!
чочо

2011.11.04 | 01:27

4
Гениално маневрират тия комшии. Те много добре знаят какво правят. И ще видите че ще изцакат всичките карти до последния седмак. Германците и Французите ги наливаха с кредити, за да купуват прескъпо оборудване от Сименс и френски бойни кораби по 1 милиард бройката. Няма как мерките на Меркел и Саркози да се гласуват въпреки протестите. Гръцките политици се съобразяват с гласоподавателите иначе ще ги изметат.
Гого

2011.11.04 | 04:07

8
Нашите политици трябва да се поучат от тях че националните интереси са преди Европейските. Не всеки път като ходят във Брюксел да ни продават за жълти стотинки. И Дянков великият финансист само коментира Гърция не може да се справи във България тръгнал при съседите направо да си го взимат сигурно ако мине границата със камъни и бухалки ще го чакат. По цял ден само мели за бюджета а във тази държава има и други неща като намаляване на безработицата и увеличаване вътрешния брутен продукт.
mi6o

2011.11.04 | 04:03

7
Га ядаха агнето не реваха ся ревът.
Хммм

2011.11.04 | 00:45

1
Единственото нещо, което може да направи един социалист е да съсипе държава, и тези гърци и БСП-то го доказаха с пълна сила. Гади ми се от всички леви педерасти вече. Заради 2-3 социалисти цяла Европа да се тресе 2 години е недопустимо. Още 1 неопровержимо доказателство какви боклуци са всички, които са поне малко в ляво, да не говорим за комунистите
бъзикач

2011.11.04 | 02:48

6
Ей Хммм, ти се правиш на големата работа бе,ама си най миризливото говно на света, приключвам, че много ми замириса и не се търпи,а относно левите педерасти внимавай,че хем ще го духаш хем ще те боли много отзад
neo

2011.11.04 | 00:48

3
Ти си много прост бе говно мазно педерастко ако не бяха комунистите сега нямаше да има какво да ядеш бе да еба майка уруспия капиталистическо недоисрано лайно мазно!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! капиталистите и десните доведохте света на ръба на унищожение така,че боклуците са в дясно и на запад. Европа сама си е виновна за всичко и изобщо целия запад и сега заради това ги чака сигурна гибел!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
umniq

2011.11.04 | 02:32

5
ebahti negramotno napisanata statiq, pylna s pravopisni greshki.. smqh
Самуил

2011.11.04 | 00:46

2
Социалистите-комунистите са такива, популисти на които не им пука за народа, с грешно разбиране за икономиката, друго от подобни отрепки не може да се очаква.

Добави коментар

Водещи новини