Павлова отчете раздвижване на пазара, свързан със строителство на жилища и бизнес сгради (видео)

  • 28 септември 2015 09:54

  • 1585
  • 2
Павлова отчете раздвижване на пазара, свързан със строителство на жилища и бизнес сгради (видео)
© Булфото

Камарата на строителите организира дискусия "Възможностите пред строителния бранш през 2015 - 2020 г." На форума присъстват вицепремиерът Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник, министърът на регионалното развитие Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена, министърът на околната среда Ивелина ВасилеваИвелина Василева Ивелина Веселинова Василева е родена на 8 октомври 1969 г. в Бургас. През 1988 г.  завършва и министърът на транспорта Ивайло Московски, предаде репортер на novini.bg.

Вицепремиерът Дончев се обърна към строителите, че безспорно строителството се развива и в бранша има динамика, но трябва да бъде обърнато внимание на човешкия капитал и всички сфери в строителството да бъдат съчетавани. Пазарът на еврофонодовете, обясни той, е и европейска конкуренция. "Не трябва да има противопоставяне на малки и големи проекти, не трябва да се противопоставят големите и малките проекти, защото там, където има водоснабдяване и транспортни връзки, има шанс да има и икономическо развитие", каза той.  Дончев обърна особено внимание на иновациите, работната ръка и качеството на човешкия ресурс. 

Министър Павлова  заяви отново, че през новия програмен период приоритет остава да бъде изграден и извършен магистралния пръстен в страната, както и вертикалните възли - протежение на европейските пътни коридори. Тя обясни, че за  правителството не само магистралите са важни, но остават важни и по-малките пътища. По думите й, през последната година има сериозно раздвижване на пазара, свързан със строителство на жилища и бизнес сгради, което е обнадеждаващо. Тя посочи, че 920 млн. лева ще бъдат отпуснати по програмата за трансгранично сътрудничество и според нея не трябва да се подценява немалкия ресурс, който има там. "Извън финансирането на реформата за ВиК сектора МРРБ има сериозни инвестиции предвидени в този сектор", уточни Павлова. Павлова обяви, че ще бъдат отделени средства за реформата в средното образование, за да има повече гимназии с професионална насоченост, повече практически училища. Със 163 млн. лв. МРРБ ще подкрепи реформата в здравеопазването обзавеждане на спешни центрове и закупуване на нови и модерни линейки, съобщи още тя и поясни, че в новия програмен период ще бъдат отделени средства и за програмата за енергийна ефективност.

Ивелина ВасилеваИвелина Василева Ивелина Веселинова Василева е родена на 8 октомври 1969 г. в Бургас. През 1988 г.  завършва заяви от своя страна, че и през новия програмен период най - важна задача си остава изграждането на екологичната инфраструктура, инвестиции във ВИК - сектора, както и подобряване качеството на въздуха и изчистването му от финни прахови частици. "През последните месеци бяхме свидетели на изключително активно интензивно строителство", каза още министърът на околната среда и водите. " И резултатите са налице. Наясно сме, че това представляваше предизвикателство за строителния бранш. Компенсацията е налице. Сключените договори по оперативна програма "Околна среда" 2007-2013 г. възлизат на 4, 136 млрд. лева. Към настоящия момент извършените плащания към бенефициентите в строителния бранш са близо 3, 2 млрд. лева. Това съставлява над 93 % от бюджета по програмата", заяви Ивелина ВасилеваИвелина Василева Ивелина Веселинова Василева е родена на 8 октомври 1969 г. в Бургас. През 1988 г.  завършва. Тя посочи, че продължава изпълнението на проектите по програмата и предстои 1 месец абсолютно интензивно строителство. По думите й, физическото изпълнение на проектите трябва да приключи до края на месец октомври. "Вече имаме 40 изградени пречиствателни съоръжения. 27 от тях са новоизградени и 13 са рехабилитирани. Изградени са повече от 2 500 км ВиК мрежа. Близо 500 хил. жители пряко се ползват от това", заяви Василева.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1585 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
недоразумение

2015.09.28 | 15:13

2
павлова отчете само покачване на сланината в България.
РУМИ

2015.09.28 | 15:12

1
Другарко ПАВЛОВА КАКВО РАЗДВИЖВАНЕ НА ПАЗАРЯ ТО Е САМО В ТВОИТО ВЪОБРАЖЕНИЕ ХОРАТА ГЛАДУВАТ УМИРАТ МОЛЯТ ЗА ФИЛИЙКА ХЛЯБ ТИ БИЛАЛИ СИ НЯКОГА НА ТЯХНОТО МЯССТО - НЕ СИ - ТОГАВА НЕ ГИ ЗАБЛУЖДАВАЙ

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини