Борисов: Не искаме "горещи точки", дай Боже да не се налага

  • 25 септември 2015 08:13

  • 5952
  • 117
Борисов: Не искаме "горещи точки", дай Боже да не се налага
©

Има едни медийни бухалки, които си създават такива въпроси и си раздухват скандал. Вчера отделих време просторно, обясних, обясних, обясних. Айде, стига! Писмото на турския премиер от ония ден обясни най-добре какво се случва. В него той ми казва, че 8-10 млн. бежанци са готови да навлязат.

Това заяви в сутрешния блок на бТВ премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г по повод твърденията, че България е поискала в Брюксел изграждане на „горещи точки“ (хотспот - център за временно приемане на бежанци).

Дай Боже да не ни се налагат да ни дават пари. Не искаме някой да ни дава милиарди, че да имаме бежански лагери. Аз просто превантивно съм убедил колегите, че в България, както Турция и Гърция имат сухопътна граница и от там в момента минават, има опасност и за нас. Не дай Боже тази вълна да удари нашите граници, ще имаме тяхната подкрепа. И това каза канцлерът. Тук го изкараха, че едва ли не искаме да докараме бежанци, опроверга твърденията премиерът.

Полагам огромни усилия, но това е вълна, никой не може да се справи с нея. Но ако тази вълна стане 8-10-12 млн., както са прогнозите, не знам. Със същата тревога обясних на Европейския съвет какво се случва, че са нужни центрове, в които тези хора да се събират и ние да им плащаме. Ако аз бях казал – Колеги, в България няма никакъв проблем, тя (Меркел, б.р.) нямаше да го каже това, аргументира се Борисов.

7-8 милиона (бежанци, б.р.) вече се надигат от Сирия да тръгват към Европа. Загрижеността на хората в ЕС е огромна. Ние пазим надеждно границата и затова целият бежански поток минава през Гърция и Турция. Има много въпросителни защо само 40 процента са сирийци, но моят отговор е, че когато една река тръгне да прелива, тя завлича и други реки след себе си, продължи той.

„Всички искали да ходят в Германия. Ами всички искат. Като се научим да работим като германците, и нашата страна ще стане такава“, каза още Борисов.

„Ако САЩ и Русия не се разберат, ние просто ще бъдем жертвите на една глобална политика. Страх ни е и се молим, те да се разберат. Полагам денонощни усилия, за да направя нещо добро за държавата“, продължи премиерът.

Относно съдебната реформа, той обяви, че е за явното гласуване.
„Ако сме за явно, аз съм два пъти за по-явно гласуване за съдии и прокурори. Трябва да е явно, защото този съдия или този прокурор утре трябва да застане с лицето си и да те осъди на 10, 20, 30 години затвор. Може да не съм прав, но мога да се аргументирам“, коментира министър-председателят.

Поздравих лично Волен Сидеров, изтъкна премиерът по повод подкрепата на Атака при първото гласуване за промени в Конституцията.

Има хора, които искат да има хаос, на които не има харесва, че се строи, че се повишават доходите, че се дават пари за пенсионерите. Милиарди влизат в земеделието, милиарди влизат от контрабандистите, допълни той.

Много лентички има, даже с Валери Симеонов, който толкова ме е критикувал за това, отидохме заедно да прережем лентичката на пречиствателната станция в Созопол. Всяка година хората от Созопол се връщаха с разстройство, възмути се Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г.

Помолен да коментира подкрепата на ДПС, Борисов бе изричен: „Стига задкулисие с тези сладури от тези медии“.

Нали не се ядеше асфалта, ама сега им е хубаво да карат по магистралата, коментира Борисов, а проблема със задръстванията обясни така: :Имало задръствания – ами, ще има, явно има българинът пари и пътува. Догодина българите ще си ходят на нашето море“.

Борисов бе помолен да коментира и твърденията, че на среща в Чикаго е заявил, че най-големият проблем на България е лошият човешки материал в страната.
„На този човек ще му кажа да ми се извини и ако ми донесе запис, че аз съм казал „лош материал“, ще си отида като премиер. Ако съм казал думата „лош“, си отивам. Така му кажи“, ядоса се премиерът.

Иначе Борисов се похвали, че отново е спечелил футболен бас от здравния министър Петър Москов, с когото обича да се обзалага.
„Последният бас с Москов беше онзи ден – пропих се. Сега някой да не си помисли, че съм пияница и утре да се напише. Аз не близвам, но на Челси – Арсенал пак заложихме, пак загуби. Но страхотен министър“, посочи Борисов.

„Тото играя, или лотария, само с Москов“, подчерта той.

„От октомври нататък няма да има, ако не се лъжа, листа на чакащите. Москов се справя страхотно, много ми е приятно да работя с него“, добави министър-председателят.

Борисов бе попитан и дали все още спортува.
„В отлична спортна форма съм, всеки ден играя футбол и тенис. Най-добрият тенисист съм, изкарвам пари от това. Аз бих играл за България, ако бях на мястото на Григор Димитров, отговори на това Борисов и допълни: „Искам много да помогна на ЦСКА, но не знам как. И на Черно море искам да помогна“.

Няма нещо, което да не съм обещал и да не съм направил, може да съм го забавил, ама то е пак заради онези хора, заради които паднахме от власт, обобщи той.

Борисов стана известен и с изявите си в социалната мрежа, където има навика да пуска провокативни снимки. Относно една от последните си – тази с кучето си, той обясни, че тя е била направена напълно непринудено, от един от охранителите му, с обикновен телефон.

„Да кажа на тези, които гледат кучета. Аз съм фен на българското овчарско куче. Първо гледах една немска овчарка, горда, на една възраст с моите кучета, с Борко и Арес. Сравних ги, нашите по нищо не отстъпват. След това взех българска овчарка и турски Кангал – и до ден днешен българското куче му изяжда храната“, коментира с усмивка Борисов.

Последвайте канала на

5952 117

Свързани новини

Коментари 117

Добави коментар

2015.11.21 | 14:55

117
Престъпната ГЕРБ нито веднаж НЕ СА ПЕЧЕЛИЛИ ИЗБОРИ ! ВСИЧКО е било ФАЛШИФИКАЦИИ и КУПУВАНЕ ! ТИКВАТА е ПРЕСТЪПНИК , незаконно е премиер ! Сега ПАК СЕ КАНЯТ ДА ФАЛШИФИЦИРАТ ! Знаят , че по- друг начин НЕ МОГАТ ДА СПЕЧЕЛЯТ !

2015.11.21 | 14:55

116
Сидеров е най-тъпото парче,дори не мога да го нарека "политик",освен да лиже на Доган,да се плацика на Варадеро,да мучи и лае,да се бие с полицаи и да носи негативизъм и нещастия на страната,на друго не е способен. Първобитен,първосигнален креслив макак.Толкова са му възможностите.

2015.09.27 | 14:44

102
Стига си се напъвал с явните си лъжи ! Всички знем , че Борисов е туркофил и заседаваше с турските министри ! Мараба аскер ! Ай сиктир !

2015.11.21 | 14:55

115
Много лъжеш ! Нали те видяхме бе , Борисов ! Защо народът те прогони като краставо псе с камъни ! Урод нагъл ! Пак искаш да те замерят и стадионите да скандират че си педераст ! Волен е читавия политик , а ти си боклук !

2015.09.27 | 14:39

99
ББ има болен мозък ! Архинарцис , архикрадец , архилъжец ! Тъп бандит , бивш комунист и агент на ДС ,избран от враговете на българите САЩ и ЕС да изпълнява плана по унищожението на БЪЛГАРИЯ ! За награда има чадър срещу затвора и разрешение да краде на воля ! НИКОЙ друг , освен ВОЛЕН за ПРЕМИЕР !

2015.11.21 | 14:54

114
Много ви е къса паметта!Когато ГЕРБ не съществуваха и управляваха ДПС и БСП,над два милиона напуснаха страната,само техни хора бяха наредени на ясла,а народа бе хвърлен на кучетата,парите за проекти не достигаха изобщо до нормалните средностатистически хора,дори работниците бяха наемани от Турция,а хората от страната бяха без работа и гладуваха,колко проблеми на хората решиха,колко детски градини построиха,колко градове облагородиха или какво създадоха през управлението си?Корупцията и шуробаджанащината се ширеше.И още много и много,но на някои им е много къса паметта.За първи път нещо се раздвижи и се вижда през управлението на ГЕРБ.
ОСТАВКА

2015.09.25 | 10:41

43
И как не щеш бе като вчера сам си се натискал да не мислиш че ще вярваме на теб а не на Меркел.
Тв Алфа, телевизията на безродниците от АТАКАЛЪ

2015.09.27 | 15:06

113
Честит байрам на всички Сидерасти, и не спирайте да ни гледате, имаме нужда от заблудени предатели!

2015.09.27 | 15:06

112
Честит байрам Волене!
Тв Алфа, телевизията на безродниците от АТАКАЛЪ

2015.09.27 | 15:05

111
Честит байрам на Волен Сидеров, и на малкия му волен, да бъде жив и здрав и да не е луд като баща му!
Тв Алфа, телевизията на безродниците от АТАКАЛЪ

2015.09.27 | 15:03

110
Честит байрам на всички Сидерасти, и не спирайте да ни гледате, имаме нужда от заблудени предатели!

2015.09.25 | 18:19

81
България е последна , най - бедна и ограбена ! Кой е виновния ? Който е ЛЪЖЕЦ , КРАДЕЦ , МУТРА , ПРЕДАТЕЛ , ТЪПАНАР , ПРОСТАК , СТРАХЛИВЕЦ , ЧАЛГАДЖИЯ , БИВШ КОМУНИСТ , АГЕНТ БУДА , ТЮФЛЕК , РАПОН , ТИКВА , МИНЕТЧИЯ , ПЕДЕРАСТ , ВИНЕТУ , ПРОДАЖНИК ГЪЛТАЧ на ЦИГАНСКО - ТУРСКА СПЕРМА ! Познайте от 1 път кой е тоя пезевенк ! ВОЛЕН на ВЛАСТ !

2015.09.27 | 14:59

109
Volen,razbira se

2015.09.27 | 14:58

108
Реве ми се от такова унижение ! Никога не съм вярвала , никога не съм допускала , че толкова невъзпитан гамен , толкова прост и нагъл човек може да е министър - председател на нашата страна ! Това е ужасно ! Това е недопустимо ! Голям срам !

Добави коментар

Водещи новини