Европейските лидери дебатират в Кан по ситуацията в Гърция

  • 02 ноември 2011 19:35

  • 989
  • 0
Европейските лидери дебатират в Кан по ситуацията в Гърция
©

Ръководителите от еврозоната се събраха във френския южен град Кан преди двудневната среща на върха на Г-20, за да обсъдят ситуацията в Гърция, предаде ИТАР-ТАСС.

В срещата, организирана от френския президент Никола СаркозиНикола Саркози   Никола Саркози - Политик и президент на Франция (2007-2012 г.). Роден в Париж на 28 януари 1955 г. в, участват германският канцлер Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се, президентът на Еврогрупата, люксембургският премиер Жан-Клод Юнкер, председателят на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу и управляващата директорка на Международния валутен фонд (МВФ) Кристин ЛагардКристин Лагард Кристин Лагард - френски юрист и политик. Родена на 1 януари в Париж. Следва в САЩ и Франция. От 1981. По-късно към тях ще се присъедини и гръцкият
премиер Георгиос ПапандреуГеоргиос Папандреу Георгиос Папандреу – гръцки политик. Премиер на Гърция от 2009 г. до 2011 г. Георгиос.

Решението на гръцкото правителство да насрочи референдум за приемането на европейския план за финансова помощ на стойност 130 милиарда евро породи много въпроси у партньорите му от еврозоната.

Източници, запознати със съвещанието заявиха, че Париж и Берлин ще се опитат да убедят Гърция да насрочи референдума до края на годината.

Европейски дипломати изтъкнаха, че всяко двусмислие по въпроса за референдума "отслабва позициите на европейците в отношенията им със САЩ и Китай". Въпросът е дали Гърция иска да остане в еврозоната, посочи експерт от една от водещите делегации.

Генералният директор на Световната търговска организация (СТО) Паскал Лами каза по-рано днес, че референдумът по плана за подпомагане на страната може да "бъде спечелен". Той посочи, че намира за "напълно нормално" да се даде възможност на гръцкия народ да изрази мнението си.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
989 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини