Янаки Стоилов: Управляващите искат ЦИК да действа според волята им (видео)

  • 18 септември 2015 11:38

  • 1800
  • 3
Янаки Стоилов: Управляващите искат ЦИК да действа според волята им (видео)
©

В края на следващата седмица започва кампанията за предстоящите местни избори. Искаме тя да предложи съревнование на личности и идеи. Настояваме за законност и отговорност на всички участници в нея. Това каза от парламентарната трибуна депутатът от БСП Янаки Стоилов, който прочете декларация от името на парламентарната група на левицата.

Вчера ВАС отмени решение на ЦИК, което е в явно противоречие с Изборния кодекс. Това решение на съда е безалтернативно. В случая обаче мнозинството в ЦИК приема незаконното решение по инициатива на ръководителите на парламентарните групи на ГЕРБ, ПФ, БДЦ и АБВ. Изглежда управляващите смятат, че могат да пренаписват законите по свое собствено усмотрение и да карат органите, които отговарят за провеждането на изборите, да действат според тяхната воля, заяви Стоилов.

По думите му на много места има организиран натиск върху кандидати на БСП с цел да се разколебае подкрепата за тях.

Все по-силни стават опитите интересите на гражданите да бъдат изтласкани в периферията. Искаме тези избори да реабилитират политиката, каза още депутатът от БСП.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1800 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Мохикана

2015.09.18 | 19:39

1
Това го знае целият български народ! Ясно е, че Герб са приготвили човалите с пари и че ще си купят местните избори, както го направиха преди 4 години, ясно е,4е напират за съдебна реформа, защото в нея нещата са променени така ,че да и ме изгодно на тях!

2015.09.19 | 07:17

3
А сега съдебната система - харесвали ти ? Опс грешка ... А сега като няма съдебна система харесвали ти ?
Велика България

2015.09.19 | 00:11

2
Янаки, преди да си отвориш лайняната червена уста, си виж насрания дрислив gъз!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини