Училище за магьосници има в САЩ

  • 16 септември 2015 18:36

  • 2223
  • 2
Училище за магьосници има в САЩ
©

В класацията за най-изчанчените учебни заведения се включва това за гайдари в Пенсилвания, което отваря врати през 1990 г. В Мичиган пък може да се научите как да садите райграс, като школата е част от Мичиганския университет. В нея учат на всичко, свързано с отглеждането на тревни настилки: настилки за голф игрища, за паркове, за стадиони и други. Друга новост в учението е и училището за рязане на месо в Оклахома.

Отново в САЩ, но този път в Калифорния е и училището за магьосници, което е официално регистрирано и има на разположение 4 старинни замъка, 16 предмета, свързани с магия и вълшебства, пише в. "България днес".

Сред интересните училища по света е и плаващото в Камбоджа. Там върху водите на езерото Тонлесап се намира плаващ град, който има и свое училище. Интересна е издръжката на учениците. За да помогнат, туристите, които посещават града, изкупуват всичко от магазините и заливат децата с храна и подаръци.

Нестандартно може да се нарече и училището без дисциплина в Уисконсин. В него няма оценки, както и домашни. Учениците сами решават кои занятия искат да посещават, като класовете се формират не по възраст, а според интереса на детето. Освен математика и правопис, има и странни предмети като лепене с пластилин, кулинария, също и основи на философията. Няма черна дъска и изпити.

Последвайте канала на

Novini.bg
2223 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
sss

2016.07.22 | 14:47

2
4 старинни замъка??? Какви замъци в държава основана преди 200 години като колония??

2016.05.11 | 11:24

1
sss, да си мислиш че си чел едно а да знаеш е съвсем друго. Чувал ли си че преди да е създадена Америка тук е имло индианци? според теб те не са ли имали история? Инки, маи, дакоти, Юти,...Калифорния е пълна с пещари, замъци и храмове на предишните ( преди Американските) хора. И ако това не ти е достатъчно, защо си мислиш че 1300 годишната ни история е много стара? Китайците имат над6000 год. Аиде събуди се и спри да повтаряш клишетата за 200г Америка за да те приемат сериозно и други.

Добави коментар

Водещи новини