Ненчев: Военните няма да останат без заплати

  • 10 септември 2015 16:36

  • 1397
  • 1
Ненчев: Военните няма да останат без заплати
© Булфото

Министърът на отбраната Николай НенчевНиколай Ненчев Николай Ненчев е роден на 11 август 1966 г. Юрист. Магистър по право и политически науки. бе изслушан в Комисията по отбрана в Народното събрание, предаде репортер на Новини. Той заяви пред журналистите, че до края на годината ще бъдат осигурени средства и военните няма да останат без заплати, поради орязания бюджет на ведомството.

Военният министър уточни, че към този момент на Министерство на отбраната не достигат около 20 млн. лв., но от продажбата на имоти с отпаднала необходимост приходите до този момент са 18 млн. лв., успокои той.

Във връзка с руските самолети, на които им е отказано да преминат през нашето въздушно пространство на път за Сирия, Ненчев каза:  "Разговарял съм с президента и премиера и след като получихме секретна информация, че на борда се превозва оръжие, е имало отказ, от наша страна". Министърът припомни, че на базата на споразуменията ни с НАТО не можем да допуснем преминаването на руска военна техника към Сирия.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1397 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2015.09.11 | 06:07

1
При глупав и некадърен министър може да се случи и това сельо!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини