Местан: Анти-ДПС нагласата ви е страст, но не е програма за управление (видео)

  • 02 септември 2015 09:52

  • 2571
  • 8
Местан: Анти-ДПС нагласата ви е страст, но не е програма за управление (видео)
© Булфото

Началото на есенната сесия на парламента съвпада с първата година от управлението на кабинета "Борисов 2" Най-честата оценка е, че управлението е стабилно. На последно място стабилността е количествен параметър. Това каза лидерът на ДПС Лютви МестанЛютви Местан Лютви Ахмед Местан е роден в село Чорбаджийско. Завършил е българска филология   в от трибуната на НС в декларация по повод подновяването на работата на депутатите.

"Ако се наложи ДПС да спасява плоския данък, например това управление трудно може да претендира, че е стабилно. Вместо да вземете да се разберете и да определите общи приоритети, вие демонстрирате липса на идейна спойка. ДПС няма да я замества. Анти-ДПС нагласата ви не е програма, а страст. Но тя няма да ви обедини", обърна се Местан към десните партии.

Според него участието на ултранационалистически формации във властта показва тежка криза на политическата идентичност на дясното. "Тази управленска формула представлява тежко отклонение от европейските ценности", посочи Местан, визирайки политиката спрямо интеграцията на ромите. "Има необходимост от хуманни действия. Ромският въпрос няма да се реши с багери и жандармерия. Настояваме да бъдем чути. Нужна е образователна интеграция. Ще получите подкрепата ни, ако заложите в програмата си изграждане на училища в гетата. Социалното изключване може да се преодолее с образователна интеграция", категоричен беше лидерът на ДПС.

Той коментира и бежанската криза в Европа. "България и Румъния се гордеят с изградените си телени мрежи, които спират народ, прогонен от война. Може ли ЕС да бъде затворен с телени мрежи?", попита Местан. Според него това би означавало "мъртъв ЕС. "Мъртви идеи на хуманизъм, свобода и демокрация. Балканите са изправени пред тежка криза, затова е необходимо страните да изготвят обща стратегия за поемане на бежанската вълна, а не да затварят границите си".

"Стабилността не замества развитието. Това е средата, в която трябва да се разгъне среда на развитието", заяви водачът на движението.

В заключение той увери, че ДПС ще продължи да се развива като модерна либерална партия. "Занапред за стратегически верни решение на ДПС може да се разчита. Ще изпълним ангажимента си промени в Конституцията, но това няма да е достатъчно, за да има промяна", смята Местан.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2571 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
Изказа се

2015.09.03 | 23:07

8
Пача ефенди за разтурващата се сектанска организация оДуПиСе на исляма.
Не искам повече

2015.09.03 | 23:07

7
цигани във България,достатъчно вие различните съсипахте и окрадохте държавата ни!От векове сте дошли и не можете да се интегрирате и да се научите на труд и образование!Не можахте да запомните че България е Християнска и Православна!Когато си намериш майчината ти родина ще претендираш и правиш османски закони?До като живееш в чужда Европейска държава ще се съобразяваш със нейните ЗАКОНИ,фес грозен!!!

2015.09.02 | 13:35

4
tozi skusa anusa na kurva boiko
napravi go ibrik

2015.09.02 | 13:35

6
toq naistina praska kurva boika

2015.09.02 | 13:35

5
и твоя, не забравяй, любо.
napravi go ibrik

2015.09.02 | 13:34

3
toq naistina praska kurva boika
Волен Сидеров

2015.09.02 | 13:34

2
За едно ходене до Варадеро такава свирка ще направя на господин Местан, че и Путин ще му завиди!
IALOVATA KURVA BOIKO-IZIADE XYIA NA DOGAN

2015.09.02 | 13:34

1
DOGAN OPUVA KURVA BOIKO ANALNO --OOOXXXXX BOLI MAAA

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини