75-годишна дъновистка получи инсулт на Седемте рилски езера

  • 19 август 2015 12:00

  • 4668
  • 3
75-годишна дъновистка получи инсулт на Седемте рилски езера
© Булфото (архив)

75-годишна фармацевтка от София, последователка на Петър Дънов, получи инсулт в района на Седемте рилски езера.

Стела Димитрова бе докарана по спешност от Сапарева Баня в Спешен център - Дупница. Сигналът за инцидента е подаден на тел. 112 около 08.30 часа вчера, пише в. "Струма". Едва в 11.00 часа пациентката е транспортирана до Дупница, придружавана от дежурния в Спешен център - Сапарева баня д-р Христов.

"Хиляди са се събрали при Седемте рилски езера в Рила. С линейката пълзяхме, докато пристигнем до началото на лифта на Паничище. Дотам пациентката бе транспортирана от планински спасители. Стотици леки автомобили са паркирани край пътя, така че линейката лавира между тях", оплака се д-р Христов. Стела Димитрова бе придружена от нейна близка, която настоя лечението ѝ да се проведе в София и тя бе транспортирана до столицата.

Всяка година на 18 август хиляди последователи на Дънов, членове на Бялото братство от цял свят, се събират край едно от Седемте рилски езера - Бъбрека, за да участва в традиционния танц Паневритмия. Всяка година има пострадали хора, коментираха медици.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
4668 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2015.08.24 | 18:11

2
Защо така бе? Нали паневритмията е полезна за здравето? Или поне така смятат малоумниците, облечени в бяло, излъгани от Пешо Дъното.
Ники

2015.08.24 | 18:11

3
Малоумник си ти! Паневритмията е безкрайно полезна и това е научно доказано! А Дънов е бил мъдрец,но това ти няма шанс да го разбереш!
деси

2015.08.20 | 17:05

1
Има ли значение за какво е била сбирката? То на Бузлуджа някои даже гушнаха букета! Там където има хора, там може да се случат такива неща. Ако бяхте написали, че някой на Марс е получил инсулт, това вече щеше да е истинска новина!

Добави коментар

Водещи новини