Москов доволен от преструктурирането на спешната помощ в област Благоевград

  • 07 август 2015 18:15

  • 2164
  • 0
Москов доволен от преструктурирането на спешната помощ в област Благоевград
© Булфото (архив)

Реализацията на концепцията за преструктуриране на спешната помощ е била една от основните теми, обсъдени при днешното посещение и срещи в Благоевград на министъра на здравеопазването Петър МосковПетър Москов Д-р Петър Стефанов Москов е роден на 17 декември 1970 г. в София. Петър Москов завършва.

На брифинг в МБАЛ - Благоевград, министър Москов изрази огромна благодарност към областния управител на Благоевград, към общината и кмета на Благоевград за това, че тези важни задачи се изпълняват при добра координация и в предвидените графици, въпреки късите срокове и ваканцията на общинските съвети, предаде БТА. Той посочи, че като резултат както в Благоевград, така и в населените места в Благоевградска област ще има в следващия двугодишен период изградени и нови спешни приемни отделения в болниците, а където е нужно ще има и нови филиали на спешната помощ с модерно оборудване и стационарни легла.

Областният управител на Благоевград Бисер Михайлов заяви, че се работи сериозно по програмата за изграждането на филиалите за спешна помощ в Благоевградска област. Те са десет на брой, конкретизират се детайлите и в част от общините ще бъдат изградени нови, отбеляза той. Областният управител се ангажира да бъдат взети в къси срокове нужните решения от общинските съвети, което може да стане и на извънредни сесии. Бисер Михайлов счита, че това прекрасно, по думите му, начинание, финансирано по оперативна програма "Региони в растеж", ще бъде успешно реализирано. Не се нуждае от коментар необходимостта от изграждането на такива центрове за спешна помощ, като се има предвид спецификата на региона, наличието на четири гранични контролно-пропускателни пункта, натовареността на Главен път Е-79, развитият туризъм в отделните общини, каза управителят на област Благоевград.

Работата и проблемите на МБАЛ - Благоевград, реализацията на програмата на правителството за детско и майчино здравеопазване, създаването на медико-социален център за деца с увреждания и хронични заболявания са други теми, обсъдени при днешното посещение на министър Москов в Благоевград.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2164 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини