Първи кандидат-президентски диспут на демократите - на 13 октомври в Невада

  • 06 август 2015 21:45

  • 1980
  • 2
Първи кандидат-президентски диспут на демократите - на 13 октомври в Невада
© Gettyimages/Gulliver

Демократическата партия заяви, че нейните претенденти за президентската кандидатура на изборите в САЩ през 2016 г. ще участват на 13 октомври в първия диспут за първичните избори. Той ще се състои във важния за надпреварата щат Невада и негов домакин ще бъде телевизия Си Ен Ен, съобщи Ройтерс.

Националният комитет на демократите обяви календара на предизборните дебати на партията в деня, когато е първият диспут на републиканците за първичните избори. Демократическата партия ще има още пет диспута - в щатите Айова, Ню Хемпшър, Южна Каролина, Флорида и Уисконсин.

"Тези шест диспута ще подчертаят ясния контраст между ценностите на Демократическата партия, която е съсредоточена върху укрепване на средната класа, и републиканците, които искат да следват несъобразена с реалността и сегашното време политика", каза председателката на комитета Деби Уасърман Шулц.

Бившият държавен секретар Хилари Клинтън води в социологическите проучвания пред останалите четирима претенденти, които са обявили досега, че ще участват в надпреварата за номинацията на демократите за президентските избори догодина, отбелязва БТА.

Последвайте канала на

1980 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2016.03.04 | 03:13

2
слугите на дявола.
Писна ми от братушките!

2015.08.07 | 07:42

1
Петрола удари дъното – 49$ за барел. А нашия монополист продължава да ограбва България и не сваля цените с по 1 лев на бензин и дизел. Реалната цена по бензиностанциите трябва да е 1,10лв. за БЕНЗИНА и 1,05лв. за ДИЗЕЛА!

Добави коментар

Водещи новини