6% ръст на туристите в София, отчете Фандъкова (видео)

  • 05 август 2015 12:42

  • 1843
  • 2
6% ръст на туристите в София, отчете Фандъкова (видео)
© Булфото

Кметът на София Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска заедно със зам. - кметът по културата Тодор Чобанов инспектираха археологическите разкопки на площад "Св. Неделя", предаде репортер на novini.bg.

Фандъкова обясни, че средствата за разкопките са осигурени от програма "Култура" и целта на разкриване на археологическите обекти е София да бъде включена в световното културно наследство.

Градоначалникът обясни, че за първото полугодие на годината се отчита ръст на туристите в София от 6% спрямо миналата година.

Археологът, отговарящ за разкопките - д-р Кацарова, обясни, че още първите дни от провежданите разкопки са попаднали на пластове от антични зидове и се предполага, че на това място е бил ситуиран или Константиновия дворец или там са се намирали термите на Сердика. Все още предстоят разкопки, както и да бъдат анализирани пластове и археологически разкопки, за да бъде установено каква точно е била сградата.

Към този момент основните находки са монети, стъкло и части от музайки. Разкопките ще се развиват по посока към храма"Св. Неделя".

Последвайте канала на

Десислава Станева
1843 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2015.08.05 | 15:07

2
Не е вярно че са само 6 %. С туристическия поток от Авганистан,Пакистан,Ирак,Сирия и черните маймуни от Африка туристите са поне 25 % повече от миналата година!
червена гад от АТАКА-БСП

2015.08.05 | 15:07

1
яд ме е

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини