Увеличават пенсиите на всички от догодина

  • 28 октомври 2011 20:58

  • 67
  • 6
Увеличават пенсиите на всички от догодина
© Булфото

Правителството мисли за увеличение на всички пенсии от следващата година, а не само на вдовишките добавки.

Заплатите в бюджетния сектор обаче няма да се вдигат.

Това съобщи министърът на финансите Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи след края на заседанието на тристранния съвет, съобщи КРОСС.

„Ще се стараем да има увеличение на пенсиите през следващата година, защото след като постигнахме финансова стабилност, вече можем да мислим повече за заетост и за доходна политика", каза Дянков.

По-рано синдикатите настояха за 10-процентно увеличение на заплатите в бюджетната сфера.

Вариантите за повишението на пенсиите ще бъдат обсъдени на извънредно заседание на правителството в понеделник и избраните ще бъдат представени на следващото заседание на МСТС в сряда. Тогава ще се обсъжда и една от другите дискусионни теми - срокът за изчисляването на обезщетенията за майчинство, безработица и болничните. В момента срокът е 18 месеца, но от МФ искат той да стане 24.

Повишението на минималната работна заплата категорично ще е от 1 април, а не от 1 януари, както поискаха синдикатите, каза още министър Дянков.

Финансовият министър допълни, че данъчните и акцизните предложения са били приети с единодушие от социалните партньори.
Освен това е взето решение фискалният резерв през следващата година да остане 4,5 млрд. лева, както е в момента, а не първоначално заложените 3 млрд. лева.

Коментари е имало по предложенията за ДОО, затова този въпрос ще бъде обсъден на следващата среща на тристранката, а някои от предложенията ще влязат и в дневния ред на заседанието на Министерски съвет в понеделник.

Относно акциза за природния газ Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи каза, че със сигурност той няма да се въведе от началото на годината и, че ще се повишава плавно до 2013 г.

Последвайте канала на

Десислава Станева
67 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Иван

2011.11.03 | 16:41

6
Защо лъжете, че ще вдигате пенсиите. Как ще ги вдигнете, като не сте предвидили пари в бюджета. Нали това са основните претенции на синдикатите към бюджет 2012.Сега говорите на едро за глупавия електорат, а след това Бойко ще пусне друга лакардия с която ще обясни, че Станишев е изял парите за пенсии и затова няма да се вдигат.
Кик

2011.11.01 | 15:05

4
Дянкоффф- само да ти кажа. Почваш отзад напред приятел. Първо заплатите в държавния сектор и после пенсиите е правилният вариянт. Аз ако съм в държавния сектор и заплатата ми е 600лева и живея във Варна и наема ми е 400лева и жена ми е в майчински и не може да работи и бебето има нужда от памперси и виталакт и дрънкалки и прочие. КАКВА РАБОТА ЧАКАШ ДА ТИ СВЪРША ДЯНКООООФ. КОЙТО НЕ МИ ДАДЕ НЯКОЙ ЛЕВ- ЩЕ ГО ИЗКЪРТЯ ОТ ПРОВЕРКИ И ЩЕ ГО ФАЛИРАМ. Семейството ми е по-важно от държавната работа мой. А пък ти си чакай да пълниш хазната. Аз съм данъчен- аз ти я пълня. Ама с 600 лв. ще ти я пълня само с парите на тези които не ми дават рушвет. АМИН
Не че нещо ама

2011.11.01 | 15:06

5
тряя малко да се светнеш най-малкото по икономика и после по финанси дебиле. Щом имаш семейство и мислиш по-такъв начин не ми се мисли... 2ро заплатите в държавния сектор не са по-важни от пенсиите, първо поради причината че са много ниски(пенсиите) и второ, че не е толкова зает този сектор, колкото частния. И споко има време за всичко или и на нас да ни пращат спасителен пакет вече...
случайно прочетох

2011.11.01 | 15:04

2
Трябват съкращения в държавния сектор и увеличаване на пенсиите.Възрастните ни хора живеят лошо, срамота.А младите трябва да работят повече.
tt

2011.11.01 | 13:03

1
mi 6te stane6 programist za 2000 leva pone! Tapak!
Кик

2011.11.01 | 15:05

3
И ако съм работя в КАТ или полиция да ти кажа, че и да знам, че Киро мангала н знам си ко си направил, като ми даде 2000 лева ще ги взема и въобще не ме интересува какво става по-нататък.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини